Gość wow Opublikowano 11 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2002 Witam.Chętnie wysłucham opini użytkowników takich motorków jak GS 500E i ER5.Kumpel prosił mnie o rzucenie tego tematu na forum ponieważ zamierza zakupić jednego z nich. Jak większość przed zakupem "rzeżbi"temat do bólu :) i nie ma się co dziwić.Motorki są co prawda tej samej klasy co za tym idzie cena podobna, ale od strony użytkowej jak to bywa napewno są różne za i przeciw. DziękiPozdrawiam wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrok Opublikowano 11 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2002 Wedlug opisu z SM ER-5 jest zdecydowanie lepszy. To motocykl nowszej generacji niz GS. Takze suzuki przegrywal w testach porownawczych wlasne z tym modelem kawasaki. Osobiscie wybralbym ER5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karlik Opublikowano 26 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2002 ER 5 - to sa pechowe motocykle (jakas klatwa) 1 czerwca br w wypadku na dwuch motocyklach tego tupu zginela Agniesia :) (ktora bardzo kochalem) i dwojka JEJ przyjaciul (w tym samym wypadku), oprocz tego kilku innych znajomych tez mialo gleby na tych motocyklach:))) Osobiscie wybralbym gs'a!!! Pozdro Karlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Axxe Opublikowano 27 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2002 znajomy mowil ze gs 500 to dobra sprawdzona konstrukcja. raczej niezawodny i ma dosc ciekawe osiagi (jak na swoja klase). Podobno z serwisemtez ciekawiej niz u kawasaki. jak bym mial wybierac to gs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość powered Opublikowano 28 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2002 swietny motocykl,uzytkuje go od 4 lat,jest naprawde niezawodny jesli prawidlowo dba sie o niego i w czas wszytko jak czeba wymienia. nie pozwala na szarzowanie i stawianie na kolko (w sumie nie probowalem) ale nic nie szkodzi potrafi pokazac ze stac go na 150km/h.tylko ze w tym momencie nie jest wygodnie(mam wersje bez owiewek :) ) jechac bo z czlowieka robi sie spadochron (chyba ze sie zainstaluje szypke-co tez zrobilem). przy dluzszych trasach srednio co 100km czeba zrobic przerwe bo d..pa dretwieje,naturalnie niewygode(jednak to nie turystyk a miejsci bike) w podrozy rekompensuje malym zuzyciem paliwa,max 4,5l/100km.(przy dwoch osobach)i ogolenie daje duza radosc z jazdy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RIDER 26 Opublikowano 28 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2002 ZDECYDOWANIE ER 5 . KULAM SIE JUŻ PIĄTY SEZON A OD DWÓCH NA ER 5.STAWAŁEM PRZED TYM SAMYM DYLEMATEM. MOJA OPINIA :NIEZAWODNY SZYBKI MOTOCYKL( NA MIASTO NAJLEPSZY ) DOBRE ZAWIESZENIE ,TYŁ LEKKO SZTYWNY ALE DZIĘKI TEMU DA SIĘ UPRAWIAĆ SPORTOWĄ DYNAMICZNĄ (JAK NA ER 5 ) JAZDĘ(NIE BUJA NA ZAKRĘTACH).NIE DUŻE ZUŻUCIE PALIWA , DOBRZE JEST MIEĆ SZYBĘ BO PRZY 180KM/h TO JUŻ WALKA Z WICHURĄ. HAMULCE BEZ ZARZUTU.DUŻA MANWEROWOŚĆ MASZYNY 8) .OD DWÓCH LAT JEŻDŻĘ BEZ AWARYJNIE. A PO ZATYM CO KAWA TO KAWA A SUZUKI ...[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 28 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2002 A SUZUKI to co? ...same stuki?? Jako użytkownik Suzuki czuję się obrażony :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LORd Opublikowano 29 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2002 znam z autopsji i er5 i gs500 i szczerze polecam ci honde cb500...najmocniejszy silnik (mimo iz moment obrotowy podobny do kawy, er 5 ma wiekszy gaznik), wygodniejsza kanapa, lepsze (jak na moja dupe) zawieszenie (aczkolwiek kawa jest rowniez godna polecenia)a gs500? najslabsza, najstarsza, lubi rdzewiec i palila najwiecej z calej trojki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 30 Czerwca 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2002 GS-EM jezdze od rokui nie nazekam, zrobilem 14 tys kilom.w tym jedna traska 3200 kilom.dwie osoby i kupa bagazu, rocznik 1993, padla mi tylko linka od pretkosciomierza pasowala od malucha, Zobacz na mojej stronie.roznice miedzy gs a er :gs tarcza z tylu er-nie mags centralny amortyzator er-dwa amortyzatory(w nowych modelach jest to nie zaowazalne ale w starszych moze sie jeden amortyzatos bardziej wyeksploatowac i w konsekwecji na zakretach moze bujac)gs chlodzenie powietrzem(z tego wzgledu bieze olej co najmniej 200ML/1000kilometrow) er chlodzenie cieczags 2 zawory er 4 zawory na cylinder - drozsza regulacjags 46KM er 50KMer efektywny wyglad zwlaszcza chromowane zegaryer 5kg ciezszyjak masz wiecej niz 180cm wzrostu to nie kupuj zadnego bo ciasno Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2002 er 5 lepszy ale z całym szacunkiem - cb 500 i nie będziesz żałował, porównaj je zreszta na żywokuczbor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2002 Jako szczęśliwy użytkownik suzuki (co prawda nie GS) radzę kupno ... hondy. Dlaczego? Tylko Honda nie bierze oleju, poza tym ma najlepiej dopracowane podwozie i hamulce, poza tym w wersji otwartej ma najlepsze osiągi, a poza tym to wszystkie trzy motocykle (er, gs i cb) są podobne.radzę Hondę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 23 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2002 Podobnie jak koledzy polecam HONDE....moc i jeszcze ten styl :-)A co do GS czy ER hmm trudno wybrać....ale ja bym jednak wybrał GS Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 23 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2002 Ja również polecałbym Hondę. Jeszcze niedawno sam chciałem ją kupić. Jest chyba najszybsza z tych trzech ma niskie spalanie no i to HONDA. Poza tym bardzo ładnie i dojrzale wygląda. Er jest ładny a gs-a kupiłbym tylko gdybym miał mocno ograniczony budżet bo jest dużo tańszy w porównaniu do er i cb. Pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bialyb Opublikowano 28 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2002 Szoda ze nie zestawiles GS500 ER-5 i CB 500. Pisales ze kolega szuka 500-tki. Ja proponuje Honde CB naprawde wszystko jest o niebo lepiej dopracowane i z tego co wiem silnik jest bardzo trwaly a motocykl niezawodny-mialem taki dwa sezony ekstra! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2002 jednak GS 500. ma lepsze opinie. Nie jest za mocny, ale się fajnie prowadzi - jeździłem. na Er5 narzekają że ma słabe podwozie i przegrzeawją sie hamulce. Jak ostatnio na tekim śmigałem (myslałem o kupnie) to czyłem się jak na motorowerze, Kopa ma, owszem,ale to mały motocykl jeśli chodzi o gabaryty. GS to już kawał sprzeta.Pozdrawiam., paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi