wojtas27 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Mam pytanie odnośnie skutków założenia tarcz hamulcowych o niejednakowym zużyciu. Jeżeli na przednim kole motocykla są identyczne tarcze, ale jedna, fabryczna ma przebieg zaledwie 2,5 tys. km, a druga wymieniona kilkanaście tyś. km. czym grozi takie zestawienie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jeżeli nie mają przekroczonego limitu grubości i są proste to można normalnie eksploatować i niczym nie grozi takie zestawienie. Myślę że dobrze zamontowałeś czyli śruby nie objechane i wkręcone z odpowiednim momentem na Loctite. Różnica w grubości nie przeszkadza i powinny brać równo. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas27 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dzięki wielkie. Właśnie chodziło mi o odpowiedź jakiegoś praktyka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi