czarek thunder-c Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 witam!wiem ze o klockach bylo juz pewnie nie raz ale chce zapytac czy stosuje ktos takie klocki u siebie firmy Schiffert pierwszy raz sie spotykam z taka nazwa mozna je kupic tanio na allegro cos kolo 45 zl na tarcze i to mnie zadziwilo :buttrock: wiec pytam czy ktos na nich smiga i jak sie sprawdzaja?? mam thundercata i mysle zeby je zakupic do mojego moto co doradzacie? a tu link :http://moto.allegro.pl/item265953918_klock...p180_fa252.html a i jakie klocki mozecie poradzic tansze i wmiare oki czy nie oplaca sie oszczedzac na tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Ja dwa razy nacialem se na "tanie" klocki. I nigdy wiecej nie kupie taniego badziewia. Raz dalem sie namowic na Delta Braking(70 zeta za tarcze) i wytrzymaly 3 tys km....Ostatnio z braku laku kupilem Ferodo na przod(tez wcale nie takie tanie-77 zeta za tarcze)...i wstyd mi ich uzywac, bo przy hamowaniu piszcza jak stary Ikarus :buttrock: A za stowe kupowalem wczesniej Nissina, i hamowaly pieknie, nie piszczaly, a do tego wytrzymywaly 20 tys km. Nie ma co oszczedzac i kupowac gowna! Edytowane 10 Listopada 2007 przez zajc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 nie kupujcie gowna. polecam vesrah, CL i SBS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 a EBC?ja ich uzywam w moim LC4 i poki co niewiele moge o nich powiedziec - niedawno wstawilem. nie piszcza i blokuja kolo jak nalezy :icon_mrgreen:koszt 70 zl Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek79 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Mnie ostatnio poniosło i kupiłem do TT na tył Ferodo. Dałem prawie 100zł i po 2000 km (co prawda w terenie) zdarły się do blachy. Przednich w tym czasie prawie w ogóle nie ubyło. W tygodniu założyłem Schiffery za 45zł i hamuja tak samo jak te ferodo. Nie piszczą itd. itp. A na ile wystarczą to nie wiem.. czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 na ebc HH tez nie slyszalem zeby ktos narzekal, ale sam nie jezdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi