Skocz do zawartości

Bajerki w naszych maszynach

M@łpa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam motyw jak zrobić awaryjne w MZ ETZ 150, 250, 251!!!!!!

Trzeba tylko zakupić przerywacz świateł awaryjnych od malucha (koszt przerywacza jakieś 3 zł na auto złomie), trochę przewodów miedzianych, wyłącznik (2zł), oraz wtyki konektorowe>> Koszt nie powinien przekroczyć 10zł!!!!! Chyba ze ktoś chce przerywacz elektroniczny. Przerywacz zamontowałem na ramie pod siedzeniem bo tylko tam się mieścił według mnie (Dołączę fotki) Podłączenie jest na schemacie- jest tylko taki myk że trzeba jeden kabel LVF3 odizolować żeby przylutować do niego kabel od przerywacza. Przełącznik zamontowałem sobie na kierownicy po prawej stronie obok ssania. Proponuje wymienić bezpieczniki z 16A na 25A, bo to jednak jest trochę obciążenie. Instalacja jest sprawdzona na MZ ETZ 251 z akumulatorem 5,3 Ah KOYO. Działa bez zarzutu. W razie pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam!!! Łukasz - Elektryk w trakcie nauki

W razie niejasności prosze sie sugerowac oryginalym scheamtem a w razie czego pisac. Posteram sie jeszcze o foto!!!

Jak te kontrolki rozładowania działają to nie mam zielonego pojęcia, bo widziałem je w Virago 535, kumpel sobie zrobił.

Łukasz Kozik, widze ze masz niezły tuning etki, kumpel też robił polerke kanałów i zamontował świece lotniczą, z samolotu?? czy coś takiego, jego etka szła około 155km/h , sprawdzali jak sie ścigała z Suzuki GSX-R 750 8O

Heh........Ciekawie to musi wygladc TA Etka!!!! :roll:

Tylko tew przeróbki silnika :? Wydaje mi sie ze dlugo na nim nie pojezudzisz no ale jak ktos woli sie popisac V-maxem w Etce niz se spokojnie smigac :| :| :|

No nie wiem Róbta co chceta ;)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Gość Łukasz Kozik

Witam.

To co robie w swoim moto nie bedzie mialo negatywnego wplywu na trwalosc silnika. Rezygnuje z planowania glowicy, nie ma sensu. Po takich przerobkach i tak powinno pojsc kilka km wiecej i moment powinien sie zwiekszyc. Co do zawieszenia z tylu. Mozna kupic SWIETNE zwieszenie w sklepie w Toruniu (mozna namiar na forum znalesc). Poczatkowo balem sie ze bedzie slabe... made in czechoslowacja. Teraz jak na tym pojezdzilem to okazalo sie ze jest super. Jest ono wyzsze... o jakies 2 cm

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja sobie dzisiaj zamontowałem [shadow=yellow:72f3077b55]elektroniczny przerywacz kierunkowskazów :flesje: [/shadow:72f3077b55]za namowami kolegów z wypraw motocyklowych. Chodzi o niebo lepiej od oryginalnego, nawet na kiepskim akumulatorze i równo miga. Kupiłem od malucha za 16 zł, nawet na gwarancji :smile2:

Jak ktoś chce to mam kilka wynalazków opisanych na mojej stronie, np:

1. Dział techniczny

2. Ogólne rady dotyczące naprawy / zastosowania patentu

3. Kilka rad dotyczących napraw w trasie

4. Najczęstsza awaria w trasie - nagłe wyłączenie silnika

5. Uszczelnianie NRDowskiej pompki hamulcowej :flesje:

6. Pompa hamulcowa od “Japońca” :)

7. Skrzynka na bezpieczniki samochodowe

8. Elektroniczny przerywacz kierunkowskazów :)

9. Gumowe podkładki pod śrubki

10. Nowy kabel wysokiego napięcia

11. Wymiana uszczelek silnika

12. Samodzielne wykonanie uszczelek

13. Porządne śrubki mocujące pokrywę sprzęgła

14. Zapalniczka samochowodwa w MZtce :) - [glow=red:72f3077b55]mój najukochańszy wynalazek [/glow:72f3077b55]8) :mrgreen:

15. Elektroniczny regulator alternatora

16. Jak odróżnić cylinder modelu ETZ 250 i 251 i TS 250/1 ?

17. Wymienialność części pomiędzy modelami ETZ i TS 250/1

18. Jak z grubsza ocenić czy teleskopy są proste ?

Teraz kombinuję termometr i wskaźnik paliwa.

Jak ktoś ma takie wynalazki i byłby skłonny się podzielić to proszę o podsunięcie pomysłu .

Gość Anonymous

kurcze, a ja lubię oglądać motory, w ktorych ktos pogrzebał...

diody i inne nie wywołują we mnie wstrętu - oznaczają dla mnie, ze ktos ma pasję, zainteresowania, zdolności...

jeżeli jemu nie przeszkadza choinka, to co się mam czepiać?

-ja na przykład nienawidzę, NIENAWIDZĘ!!!! naklejek...

z olbrzymią przyjemnościa pozbylbym się KAŻDEJ naklejki z mojego motocykla

A więc Krzych ja sobie odpalam ćmika na postoju 8) - to trwa 10 sekund i nie zauważyłem rozładowania akumulatora, ani zmiany jego naładowania- za krótki czas. Czasem używam ładowarki do komórki (jak jadę gdzies dalej) podłączając ją do gniazda zapalniczki, ale robię to w czasie jazdy, więc równiez bez problemu. A myślę, że w czasie postoju to akumulator tez dałby radę.

Super wynalazek :D szczególnie przydatny jak ci siądzie komóra w potrzebnej sytuacji :D

A podłączony jest bezpośrednio do skrzynki bezpieczników. Ale można tez podłączyć do lampy przedniej i np. będzie działac tylko jak włączysz zapłon w stacyjce.