Arcer Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Właśnie chciałem wspomnieć o Rev'it, chyba mają też modele z wyciąganym goreteksem (przynajmniej ostatnio znalazłem coś takiego na fc-moto.de). Rozmawiałem z użytkownikiem spodni tej firmy (ale z gtx na stałe - nie mógł się nachwalić tej marki); szkoda że tak mało znany w Polsce jest ten procudent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.amm-motofashion.pl/ tu jest jakaś część ofertyw sieci też się naczytałem sporo dobrego o tej marce Edytowane 20 Stycznia 2012 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (edytowane) temat wiecznie żywy... znalazłem kolejne opcje kurtki dla siebie niestety Alpinestars, a raczej Inter Motors wywalił taką cenę za Durbana na nowy sezon że podziękuje grzeczniejeszcze przed chwilą w promocji był do wyrwania za trochę ponad 1,8k, bez promocji 2,4ka teraz kosztuje równo 2999złzaczyna się znowu opłacać kupować ciuchy w UE bo nawet z przesyłką wyjdzie do 20% taniej Revit Cayenne wciąż w opcji i w zasadzie na pierwszym miejscu jeśli chodzi o wybór ale...znalazłem wczoraj i... IXS czy są użytkownicy, którzy mogliby się wypowiedzieć w temacie turystycznych kurtek tekstylnych tej firmy? jaka to półka, z czym porównać? jak się sprawdzają w użytkowaniu? moją uwagę zwróciły modele Eagle, Montevideo z wypinaną membraną Solto tex (co to za wydumka?)względnie Nimerod na membranie GTX Edytowane 12 Marca 2012 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam, zakładając, że nie będę jeździł w deszczu i mrozie, troche po mieście a więcej po terenie warto zaopatrzyć się w taką kurteczkę ? http://moto.allegro.pl/kurtka-motocyklowa-z-wypinana-membrana-xl-i2500954407.html w przypadku wywrotki bynajmniej nie będzie tak szkoda, jak skórzanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 pewnie po pierwszym praniu sie rozleci , i jeszcze zjedzie tego ich salonu sprzedazy " odziez na motor" :laugh: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Więc po wypłacie wybiorę się do Piły, tam na pewno coś dla siebie w dobrej cenie znajdę: http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&f=Main Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 (edytowane) Jeśli nie będziesz jeździć w deszczu i mrozie, ale raczej po mieście i terenie, to zamiast kurtki kup zbroję (tylko porządną - przyda się w mieście). Membrana w tej kurtce jest demontowalna, bo jest tandetna - a i tak z niej nie będziesz korzystać (i z podpinki pewnie też nie za często, zresztą najprawdopodobniej nie da się włożyć podpinki bez włożonej membrany).PS. Przede wszystkim patrz na jakość, a cenę zaraz potem. Edytowane 29 Lipca 2012 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Ok, wezmę pod uwagę. a gdybym sprawił sobie taką delikatną kurteczkę: http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=7867 albo taką http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=7487 przed wiatrem do tych 130 km/h chyba wytrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Co do użytkowości (szczególnie membrany) to przedmówca ma rację - szybko wszystko powyciągasz :) Reissa to ganc cerata i nie ma za wiele wspólnego z cywilizowanymi produktami.Weź jeszcze wywal tą kurtawę na drugą stronę i sprawdź z czego jest zrobiona. Jak poliamid to może jest coś warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Popadło na tą: http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=7290 za 399,- w sklepie duży wybór, tylko część rzeczy ze sklepu internetowego wyprzedana, więc przed wyjazdem trzeba dzwonić i pytać o dostępność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Z Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Jeżeli chodzi o firmę Rev'it to tak się składa że jestem posiadaczem zestawu tej firmy od 2,5 miesiąca, polecam w 100%, Razem z moja dziewczyna jeździmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ja jeżdżę w kurtce i spodniach model Cayenne PRO, model niższy od wspomnianego Defender GTX. Kurtki są bardzo do siebie podobne, posiadają minimalne różnice w wyglądzie i funkcjonalności, najistotniejszą różnicą jest membrana - Cayenne Pro posiada membranę hydratex, natomiast Defender GTX- Gore tex.Jeżeli chodzi o wykonanie kurtki i funkcjonalność daję 10 punktów na 10. Producenci przemyśleli wszystkie rozwiązania i zrobili fajny zestaw który nadaje się do jazdy cały rok. Miałem okazję sprawdzić ubrania w różnych warunkach upały 30+, deszcze oraz chłodniejsze dni. Na prawdę ciężko mi się do czegoś przyczepić ( jedyny minus jest zabawa z wpinaniem/wypinaniem membran, ale to czyni kurtkę funkcjonalną). Kupując ubranie świadomie padł wybór na Cayenne Pro.nie widziałem potrzeby płacenia 200EUR więcej za zestaw z gore tex. W przypadku mocnej ulewy i tak zakładam zestaw przeciwdeszczowy i jestem suchutki:), żadna frajda jeździć w kurtce najtęskniej wodą. Ale każdy kupuje pod siebie i na pewno dla innych gore tex będzie kryterium nr1 podczas wyboru. Ubrania zakupiłem również w wspomnianym sklepie FC Moto, byłem tam osobiście i bardzo polecam. Fachowa i mila obsługa. Jeżeli macie jakieś pytania lub chcielibyście dowiedzieć coś więcej, chętnie odpowiem. Dla zainteresowanych, na tym filmiku możecie zobaczyć dokładny opis ubrań Cayenne Pro(posiadam identyczny zestaw)http://www.youtube.com/watch?v=3kSbBuJc518oraz zestaw z gore texhttp://www.youtube.com/watch?v=KsX1K61UN7A. Dodam jeszcze tylko swoją opinię do firmy Ret bike, tak się złożyło że to były moje pierwsze ubrania jakie zakupiłem w mojej karierze. Było to już co prawda parę lat temu- 2008 rok i niestety nie mam miłych wspomnień. Jeździłem w kurtce retfight i spodniach allround (mam nadzieje że dobrze pamiętam nazwy modeli). Wykonanie kurtki i spodni nie było złe jak za tą cenę, materiały użyte też nie były pierwszych lotów ale w tym przedziale cenowym nie można się spodziewać cudów. W zestawie tym wytrzymałem jeden sezon i szczęśliwie się go pozbyłem!! Największym minusem była na stałe zamocowana membrana Reissa czy jakoś tak- porównałbym ją do ceraty albo folii. Jazda w cieplejsze o był jakiś koszmar co prawda w kurtce dało się jakoś wytrzymać, za to spodnie to była wielka tragedia! Może poprawili trochę technologie przez ostatnie lata i jest lepiej, ale nie kupiłbym nic więcej tej firmy. Lepiej trochę dołożyć i kupić coś konkretnego lub kupić mniej wypasiony model znanej firmy, ale to tylko moje zdanie. Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez Dariusz Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisotto Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 To co już mam:HJC RPHA-STSHIMA ST-1A* SMX-6 V2 GoreTexTeraz potrzebuję do tego kompletu kurtki i spodni:- krój typu slim, dopasowany, styl sportowy, na późną wiosnę do wczesnej jesieni (końcówka marca do końca września)- miejsce na protektory pleców, klaty i bioder- wpinki ocieplające i przeciwdeszczowe, albo po prostu wpinka przeciwdeszczowaWstępnie napaliłem się na komplet od Dainese SuperSpeed D-Dry + Drake Air D-Dry, tylko nie wiem jakie spodnie do kompletu wybrać. Jest sens łączyć tego typu kurtkę z np. spodniami skórzanymi?Budżet na kurtkę + spodnie + protektory +/- 3000 PLN, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi