Gość swirzy82 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Kupujesz ty czy kolega. Te motorki trzymają cenę bo są dobre i trwałe. Dobre dla amatorów, aby była jasność. Są dwie szkoły: 1. kupujesz za grosze padlinę i robisz mega remont 2. kupujesz drożej przyzwoity stan i latasz, a drobiazgi naprawiasz na bieżąco. Druga metoda obarczona jest ryzykiem, ale mając kogoś kto zna się na mechanice to ci doradzi i pomoże. ..........tu kolego troche pomieszales z koro wychodzisz z takiego załozenia........3. szkoła kupujesz drogi sprzęt i robisz mega remont............ chodzi o to ze tanie nie zawsze złe a drogie nie zawsze dobre!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ..........tu kolego troche pomieszales z koro wychodzisz z takiego załozenia........3. szkoła kupujesz drogi sprzęt i robisz mega remont............ chodzi o to ze tanie nie zawsze złe a drogie nie zawsze dobre!!!!!! Masz rację. Kupować należy z rozwagą i rozumem, bez emocji. Na miny trafiają osoby "napalone", albo bez znajomości tematu. Jest jeszcze czwarta szkoła: kupujesz nowy motor i jeździsz, a potem dopiero remont albo sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindc Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Dzięki za odpowiedzi Panowie. Rozmawiałem dziś z właścicielem i dowiedziałem się, że jest to moto sprowadzone z Anglii, jest to wersja S ale poprzedni właściciel wymienił silnik na ten z E. Trzeba się wybrać i oglądnąć... Dzięki jeszcze raz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 tylko po co wsadzili tam silnik starszy od motocykla?? jesli jest 2003 to silnik a przynajmkniej dekle są starsze..... jak poznasz ze silnik jest z E??? poza tym po co silnik z E skoro gaznik jest z S??? Strasznie wyglada to moto...poszukaj sobie czegos lepszego ten jest zamęczony i do tego jakas wielka sciema i kupa...(nawet plastik od filtra nie ma srubek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumi7 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Dzięki za odpowiedzi Panowie. Rozmawiałem dziś z właścicielem i dowiedziałem się, że jest to moto sprowadzone z Anglii, jest to wersja S ale poprzedni właściciel wymienił silnik na ten z E. Trzeba się wybrać i oglądnąć... Dzięki jeszcze raz !! [/quote faktycznie moto złożone do zdjęcia widać ze zmęczony jak napisał kolega wyżej ja kupiłem taniego do remontu też napalony kolo wciskał że gaźnik do regulacji a było trochę więcej (tłok stator-zapłon klocki łożyska światła do zrobienia były tak wiec sie uzbierało ale mam moto zrobione pod siebie naprawa kosztowała ok 3000zł i wsumie była tańszy od tamtego o tysiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 jakie sa alternatywy dla drz 400 sm? tylko japonskie i popularne modele... xr 650 - nie popularny xt 660 ciezki fmx ciezki i małą moc tt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 drz nie ma alternatywy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skacowany Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) jakie sa alternatywy dla drz 400 sm? tylko japonskie i popularne modele... xr 650 - nie popularny xt 660 ciezki fmx ciezki i małą moc tt? Popularny to jest GS500 albo dywersja ;) wszystkie wymienione przez ciebie modele NIE są alternatywa do DRZ. Inna kategoria wagowa. w tej samej kategorii wagowej masz troche sprzetów ale mają czestsze przeglądy wymiany. Alternatywy do DRZ nie ma (stąd taka a nie inna popularność) Blisko będzie WR450 albo KTM i wszędzie coś za coś wejdź sobie na forum supermoto.pl tam temat jest zwałkowany do wyrzygania buźka! Edytowane 28 Października 2010 przez skacowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anax Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 hej hej witam wszystkich forumowiczow:) jestem tu calkiem calkiem nowy. Planuje kupic swoj pierwszy motorek, wybor padl na DRzetke 400 E. Czytam i czytam to forum, duzo ciekawych rzeczy juz wiem:) Ale oczywiscie nadal nie posiadam wiedzy, która pomogłaby mi wybrac dobry sprzet. Przygotowalem kilka linkow z nadzieje ze jako osoby siedzace w temacie , pomożecie, za co bedę niezmiernie wdzieczny:) Zalezaloby mi na opcji rejestracji, zeby czasem i do miasta mozna bylo sie przejechac jak trzeba cos szybko zalatwic. ponizej opcje: http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-400-M1974054.html -troche drogi, aaale do przezycia http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-drz-400-dr-z...-M1373845.html- tylko czy same dokumenty do zarejestrowania w kraju wystarcza zeby go zarejestrowac? musi przechodzic pierwszy przeglad czy jak to wyglada? http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-400-e-c-m-rider-M2306595.html - moc jakby mniejsza. nie chodzi mi o te dwa kuce, ale moze ogolnie to jakas inna wersja? no i chyba kicha z rejestracja, nie widac zeby mial tablice. No i ciekawa roznica w cenie w stosunku do tego pierwszego linka mimo ze rocznik ten sam... http://allegro.pl/suzuki-dr-z-400-rok-2004...1298233384.html -no i ten, bez zadnej literki, wiec nie wiem co o tym myslec:( na mobile.de nie znalazlem nic fajnego... bede wdzieczny za wszelka pomoc no i oczywiscie porady:):) ogolnie wole zaplacic wiecej i miec mniej problemow technicznych- czyli cos typu- "nie stac mnie na tanie rzeczy" :) to zawsze finalnie wychodzi drozej... pzdr Anax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 miał ktoś z was okazję jeżdzić drz e i ktm 400 exc jak wrażenia??? bo nie wiem na co się zdecydować , czytałem że ktm pali min 7 litrów, częstsze serwisowanie i częstsze poważne remonty, serce i koszty przemawiają za suzi frajda z jazdy według opinii innych za ktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 suzi ma bardziej elastyczny silnik , waga podobna , hamulce podobne , tylko troszkę tapczanowaty zawias może przeszkadzać w ciasnych zakrętach i przy trialu oraz wyważenie , drzete samym odkręceniem manetki nie postawisz na koło w terenie no i najważniejsze , suze zalewasz pod korek, jeździsz, jeździsz, jeździsz, znowu zalewasz , jeździsz jeździsz jeździsz (...) zmiana oleju, czyszczenie filtra i jeździsz, jeździsz, jeździsz (...)naciąg łańcucha (...) :flesje: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 a powiedzcie czuć dużą różnicę w mocy podczas jazdy między zwkykłą drz 40 km a tą drz e 50 km ? drz e można zarejestrować i poruszać sie po drogach publicznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davopl Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 czuc różnicę,można zarejstrować.Ja miałem zarejstrowna na 2 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumi7 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) czuc różnicę,można zarejstrować.Ja miałem zarejstrowna na 2 osoby. [/quote kolega był na przeglądzie i powiedzieli ze brakuje osłony łańcucha! wiec pojechał do drugiego i przeszło przegląd. on ma wersje tą bez literki. i sprowadzoną z uk sam zakładał kierunki i włącznik świateł. czeka teraz na tabliczkę znamionową. ale raczej mu zarejestrują. tak wiec z rejstracją nie powinno być problemu wersji E Edytowane 8 Listopada 2010 przez mumi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdsw Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Zresetowal wam sie kiedys licznik przebiegu calkowitego ? Pytam bo kupilem DRZ SM 2005 z przebiegiem o polowe mniejszym niz podal wlasciciel (mowil ze mu sie zresetowal). Jaka jest przyczyna ? Da sie wrocic do oryginalnego przebiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi