kurbat Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam, mam 25 litrów bezołowiowej 98, która ma już 10 miesięcy, stoi w garażu w dwóch kanistrach - metal i tworzywo.Czy mogę ją jeszcze wykorzystać? Do moto nie będę jej wlewał ale chciałem wyjeździć ją w puszcze. Silnik na listwie wtryskowej...nie wiem czy to ważne. Dzięki i pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Ja bym sie nie przejmowal, lej i jezdzij - wydaje mi sie ze zywotnosc paliwa w zamknietym zbiorniku to wiele lat - nie chce strzelac ile ale kiedys obilo mi sie o uszy, ze jest cos takiego jak zbiorniki strategiczne czy cos i tam paliwo trzyma sie latami i jest ok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromek Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 radze ci wymieszać ją zwyczajnie pół na pół ze świeżym paliwkiem i na pewno pójdzie ale tylko w samochodzie. Raz dolałem do moto paliwa zza wschodniej granicy bo brakło i co.... nawet nie odpalił!Musiałem wszystko spuścić. Ale samochód- przeżre wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam 10 miesięcy to jest nic, brat kiedyś kupił starą Skode Octavie z 1963 roku jeździła gdzieś do początku lat 80, jak ją przywieźliśmy to miała w baku ponad 9 litrów, śmierdziało jak nie wiem, ale wlałem do CZ 350 i przepaliło, do skutera też troche wlałem i też jeździło, no a z samochodem to można tak jak pisze przedmówca zmieszać z świeżym, ale jak jest czyste bez paprochów i innych blui, ja to paliwo 20 letnie z niczym nie mieszałem tylko oliwy troche dałem i hulało pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Dawno temu kiedy wszystko było "bardzo złe i bardzo czerwone :D " i dodatkowo występowały braki benzyny mój ojciec trzymał w garażu zapasy paliwa nawet po 2 lata a potem na tym jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Moj samochod mial w baku przez 4 lata paliwko i na nim normalnie odpalil :icon_mrgreen: I jezdzi jeszcze na nim bo było full ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Dzięki koledzy za rady :) , to wlewam wachę do Opla ;-)Topic można zamknąć.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi