pancur Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Byłem na QuQa i na Lukstorpedzie na chyba 2 utworach.Jak to nie było hondy.Przy wejściu na plac prawie w zacnym towarzystwie kilku innych,ale ja byłem pierwszy już przed 19. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kbass Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 To się minęliśmy. Cytuj motocyklisci.radom.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 January , po pierwsze to ja nie wiem w jakim Ty interesie działałeś bo zawsze myślełem że IT. Po drugie z tym cieszeniem się z oszczędności 20zł jest prosto ludzie mało zarabiają , za dużą część musimy oddawać haraczu . Jestem prostym przykładem.. Ze 3 lata temu kupowałem kask . W Polsce średnio o 500zł drożej chodził niż z wysyłki z Niemiec. Z czego to wynikało. U nas 23% państwo dowala a u nich 19% na ten sam towar.Tak - działam w IT - pisząc "markety ..." miałem na myśli handel laptopami, komputerami, częściami - to się dzisiaj zupełnie nie opłaca. Na moje szczęście specjalistów od serwerów i innych dziwnych urządzeń ciągle brakuje, i na brak pracy nie narzekam... w mojej branży zarabia się praktycznie na usługach, lub sprzęcie "dziwnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Własnie przydalaby mi sie profesjonalna karta graficzna zewnetrzna, do laptopa. Jest cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 taaa pewnie droższa niż nowy lapek. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 ...ale nowy lapek bedzie nadal bez takiej karty a zeby pracowac szybciej mi i tak nie pomoze. Moge przyspieszyc tylko profesjonalną kartą. Zwykle karty nie dzialaja z profesjonalnymi programami graficznymi, są tylko do gierek w zasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Lepiej byłoby zebrać fundusze - mogę polecić Ci taki sprzęt jak ja mam - z dedykowaną kartą właśnie do grafiki, CAD itp, z matrycą DreamColor (idealne odzwierciedlenie kolorów, można kalibrować itp). np takie cuś (ja mam poprzedni model, ale parametry takie same)http://www.kuzniewski.pl/p17679,hp-zbook-15-g1-f0u62ea-core-i7-4700mq-15-6-full-hd-8192-782-32-msata-ssd-750-hdd-quadro-k2100m-dvd-windows-8-1-pro-lub-windows-7-pro-pakiet-dodatkowych-uslug-i-wysylka-w-cenie.html Tu masz kilka słów o zewnętrznej grafice...http://www.spidersweb.pl/2014/01/asus-xg-station-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Dziex Jancio, wydatek jest i jest nad czym myśleć. Mam już serdecznie dosyć czekania na każde kolejne odświeżenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Będziesz zadowolony - ja obecnie sporo siedzę w AutoCad-ie i Corelu - naprawdę obracanie nawet skomplikowanymi projektami to czysta przyjemność :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xylena Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) 10 tysi za kompa :banghead: Edytowane 20 Maja 2014 przez Xylena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 10 tysi za kompa :banghead:Hehe, nie patrz na to jak na kompa - to jest narzędzie pracy... komplet kluczy w praktikerze np, 100 zeta, to odpowiednik markowych, porządnych narzędzie ze 300-500. Jak ze wszystkim ... Ksylo - Choć jeśli byś mógł - przesiądz się na stacjonarke - za stację roboczą HP na xeonie zapłacisz ze 3-4 tysie, i do tego NVidia Quadro około 2 tys - i masz wydajną stację graficzną. Mimo że np, taki laptopik ma Quadro 2000 i procek I7, to jednak w stacjonarce taki zestaw będzie sporo wydajniejszy. Mam taki testaw w firmie, i mimo że ma podobne parametry jak mój laptop, wydaje się pracować płynniej, jednak częstotliwości taktowania rdzeni procka czy GPU w laptopach są niższe. I dość ważne - stacjonarny jest znacznie mniej poddatny na grzanie. Pewnie znasz te karty, ale jakby co poczytaj:http://www.nvidia.pl/object/quadro-workstation-graphics-pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Musze w takim razie przemyslec to od nowa. Sprzedalbym tego laptopa co mam i wtedy kupil stacjonarny. Mam teraz DELL-a XPS L702X z jakims prockiem i7. Niestety ma on zwykla karte do gierek i nie chodzi to z programem, na którym pracuję. Niby obrabia w OpenGL ale robi to wolno. Głównie wszystko leci przez procesor. Ja pracuję w 3D i jak strzele dobra jakość to czekam i czekam i czekam. Mam tylko taki problem, że nie bardzo jest gdzie postawić taka stację a najgorsze są kable do monitora. Klawiature i myszke sobie kupie bezprzewodowe ale monitorów takich jeszcze chyba nie ma. Musze coś wymyslec sensownego. Ile by mnie kosztowała taka dobra stacja w sumie? Edytowane 21 Maja 2014 przez Ksylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 wekend ;)https://goo.gl/maps/lFf5JZ opcją Szczawnicy zamiast Zakopca. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Rokita Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Potrzebuje gazniki do Hondy cbr900 sc33 96-99 rok... pomoze ktos? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Ksylu - na jeden z niższych wersji stacji roboczych - czyli jakieś Z220 + quadro 2000 + szybki dysk SSD na system/robotę trzeba by mieć ze 6-7 tysi netto.NA full wypas - czyli Z420 + quadro 4000 i jakiś dysk SSD na system/Robotę koło 10 tysi netto. jak chcesz moe podpytać ile konketnie z jakimiś rabatami jest do wyrwania/zapłacenia za taki sprzecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi