Yool Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 W 1997 kupiłem wsk125 (notabene na przetargu policyjnym po dzielnicowym), była zarejestrowana.Nie rejestrowałem jej na siebie bo po prostu to mi się nie opłacało. Co mnie czeka jakbym chciał teraz ja zarejestrować?? Wiem że chyba jest jakiś okres na zarejestrowanie po kupnie sprzęta. Jak to można by wykonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Witam, czy to faktycznie prawda, że sprowadzonego dwusuwa 125 ccm nie zarejestruję w Polsce? Czy mogę jeździć na motocyklu sprowadzonym, ale nie zarejestrowawszy go, a potem go odsprzedać bez żadnych problemów/kar pieniężnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Eeej ludzie mieszacie. Mieszacie pojęcia i rodzaje pojazdów :icon_question: Motocykl to nie skuter! Normalnie rejestrujemy:Motocykle 2T i skutery 2T zarejestrowane (UŻYWANE) oraz sprowadzone zza granicy używane. Motocykle 2T oraz skutery 2T wyrejestrowane w kraju przed 1998r też można zarejestrować. Tak samo można zarejestrować NOWY skuter 2T. Nie można rejestrować NOWYCH motocykli 2T (czyli np Jawy 350 2oo7). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Jak nie można rejestrowac nowych motocykli 2T to po co sprzedawane byłyby jeszcze motocykle typu Aprilia RS 125 07, Cagiva Mito 125 07, Cagiva Raptor 125 07 itp. ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Też się nad tym zastanowiłem, bo przecież 2T jest sprzedawane, z homologacją i kartą pojazdu-choćby Husqvarny WR125/250. Są one gotowe do zarejestrowania przez nowego własciciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Jak nie można rejestrowac nowych motocykli 2T to po co sprzedawane byłyby jeszcze motocykle typu Aprilia RS 125 07, Cagiva Mito 125 07, Cagiva Raptor 125 07 itp. ????? Może takie mikropojemościowe wynalazki nie są traktowane w kategorii motocykl tylko skuter? :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 3. Pojazd samochodowy nie może być wyposażony w silnik dwusuwowy. 4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się do motocykla oraz samochodu osobowego zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1986 r. i pozostałych pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy przed dniem 30 kwietnia 1993 r. Amen :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) 3. Pojazd samochodowy nie może być wyposażony w silnik dwusuwowy. 4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się do motocykla oraz samochodu osobowego zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1986 r. i pozostałych pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy przed dniem 30 kwietnia 1993 r. Amen :) Nie znam sie na przepisach, mam motocykl MZ ETZ 250 z 1988 roku. Zarejestrowalam go w zeszlym roku. Skoro wyprodukowali go w 1988 to pierwsza rejestracja musiala być po 1986 roku, jest to oczywiscie dwusow, na bank nie spelnia norm ekologicznych :icon_biggrin: a mimo to nie mialam ZADNYCH problemow z rejestracja. Pani w urzedzie komunikacji zapytala mnie tylko "dziewczynko po co Ci ta tambambryna?", ale to był jedyny incydent. Nawet mi ładna tablice rejestracyjna pozwolili wybrac. Edytowane 9 Maja 2007 przez tita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ale motocykl o pojemności 125cm3 i mocy 11kw na który potrzebne jest prawo jazdy kat. A1 jest zaliczany jako pojazd samochodowy ... A tego typu motocykle właśnie mają najczęściej dwusuwowe silniki i są nadal sprzedawane :banghead: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ube Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 nie wiem skąd te bajki, można rejestrować bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Właśnie przeglądając oferte sprzedawcy zauważyłem coś dziwnego 8O . A konkretnie ten napis (BRAK MOŻLIWOŚCI REJESTRACJI W POLSCE ZE WZGLĘDU NA 2 SUWOWY SILNIK). Czy to prawda ze nie można ich rejestrować?? Trochę to by dziwne było! DLACZEGO?? :?:3. Pojazd samochodowy nie może być wyposażony w silnik dwusuwowy. 4. Przepisu ust. 3 nie stosuje się do motocykla oraz samochodu osobowego zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1986 r. i pozostałych pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy przed dniem 30 kwietnia 1993 r. Amen :)Uzupełniając coby był pełen obraz:Pojazd samochodowy - pojazd silnikowy, którego konstrukcja umożliwia jazdę z prędkością przekraczającą 25km/h; określenie to nie obejmuje ciągnika rolniczegoPojazd silnikowy - pojazd wyposażony w silnik z wyjatkiem motoroweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 a jak ludzie rejestrują Dt 80 na motorower? możecie mi to jakoś wytłumaczyć bo nie kumam a sam potrzebuje pomocy:) PZDR i thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 a jak ludzie rejestrują Dt 80 na motorower? możecie mi to jakoś wytłumaczyć bo nie kumam a sam potrzebuje pomocy:) PZDR i thxZgodnie z prawem nie da się tego zrobić :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 no wiem że nie mozna. taki tępy to nie jestem. co jest potrzebne do takiej rejestracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) :) fajnie się to czyta, "wiem że nie można... a jak to zrobić?" Edytowane 18 Maja 2007 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi