Skocz do zawartości

Posiadacze Kawasaki 440 LTD

Gość Mangus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka długość, to Piotr Ci podpowie. O ile jeszcze wie gdzie poszukać, aby sprawdzić. Bo jak widzę z jego ostatnich wpisów, to kompletna demencja. No cóż, każdy, albo i nie, będzie w jego wieku. Jedni będą mniej, inni bardziej jadliwi.

Wszystkim, i Tobie Piotrze, spokojnych świąt w gronie rodzinnym

Edytowane przez mongor

Łańcuszek zamówiłem tu ( http://allegro.pl/lancuch-rozrzadu-kawasaki-ltd-440-z440-lancuszek-i3781730520.html ), tarcze też na allegro zamówione ( http://allegro.pl/ir-tarcze-sprzegla-vesrah-kawasaki-kz-440-d-ltd-i3779109645.html ). Wymiana nie jest trudna tylko trzeba zaopatrzyć sie w zakuwarke do łańcuchów bo bez bedzie cieżko rozkuć i zakuć łańcuszek. Jak na razie wszystko chodzi dobrze a stary łańcuszek był juz sporo wyciągniety. Jeszcze tylko muszę zobaczyć do gażników bo nie chce trzymać wolnych obrotów a na regulacje tą bocznom śrubą "pokrętłem" od obrotów biegu jałowego wogule nie reaguje.

Edytowane przez swierek27

Dzięki za odpowiedż.Ja w swojej kawie muszę zaglądnąć do kranika bo przy zamkniętym zalewa mi jeden gażnik.Nic Ci nie pomogę z gażnikami bo sam dopiero się uczę.Być może któryś z chłopaków tutaj zajrzy to coś podpowie.

Dzięki,być może to jest przyczyną,jak wyciągne gażniki to się zobaczy.Z kranikiem też chyba coś nie tak bo cały czas przestawiam go na rezerwę i jest ok.a jak go zamknę to zalewa, oczywiście jak postoi kilka godzin.Moto odpala w miarę dobrze nawet jak dłuższy czas stoi [ale bez ssania].

Cześć Świerek widzę,że tu zajrzałeś to mam pytanie czy wymieniałeś olej w swojej kawie.Ja niedawno wymieniłem i weszło mi 2,2 litra a na korpusie silnika pisze,że wchodzi 2,9litra.Nie wiem czemuweszło mniej jak powinno być.

Cześć Skobelcx. Nie wymieniałem oleju ponieważ poprzedni właściciel dopiero go wymieniał.

Jle bylo starego oleju po zlaniu?

Czy olej wymieniałeś po rozgrzaniu silnika?

A jak weszło tylko 2.2 to może cały stary olej nie zlecjał dobrze z silnika.

Cześć Skobelcx. Nie wymieniałem oleju ponieważ poprzedni właściciel dopiero go wymieniał.

Jle bylo starego oleju po zlaniu?

Czy olej wymieniałeś po rozgrzaniu silnika?

A jak weszło tylko 2.2 to może cały stary olej nie zlecjał dobrze z silnika.

Sie ma.Olej wymieniałem na zimnym silniku.Robiłem rozrusznik i musiałem zlać olej aby odkręcić boczny dekiel i zamontować rozrusznik.Dzisiaj odpaliłem moto,rozgrzałem silnik,zlałem olej i wyszło mi 2,4l.Zalałem olej do silnika i stan oleju jest w normie.

• 3 tygodnie później...

Raczej nie możliwe, aku jest nowy, niedawno zalany, doładowany.., dodam że na poprzednim akumulatorze działo się podobnie, 3-4 dni i "siedział", też w tedy myślałem że to wina właśnie akumulatora, dlatego kupiłem nowy, stary dałem koledze i u niego trzyma prąd :)

zobacz z lewej strony za plastikiem jest takie metalowe wielkie jajko niespodzianka ( idzie tam kabel z akumulatora chyba czarny ) zobacz czy jest na swoim miejscu w czarnej gumie . Mnie wypadło z gumy i stykało się z ramą co 2-3 dni musiałem ładować akumulator zniknął też problem z zacinającymi się gaźnikami na 5.5 tyś obrotów

• 3 tygodnie później...

Sie ma świerek nie odzywałem się tak długo bo dopiero dzisiaj zrobiłem moto.Miałeś rację,zacinał się pływak w gażniku.Teraz jest ok,moto odpaliło bez problemu i już nie cieknie z gażnika.Do wiadomości-odnowiłem stary akumulator.Wylałem stary elektrolit[prawie nic nie było] wypłukałem wodą destylowanąA,zalałem wodą destylowaną,naładowałem prostownikiem [kilka godzin małym prądem].Rozładowałem aku żarówką 12v[trwało to 2 dni].Zalałem elektrolitem o gęstości 1,28 g/cm3,naładowałem małym prądem,odpaliłem moto[stał 40dni].Akumulator działa jak nowy,żadnych problemów z odpalaniem.