Ruleś Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witam oki licze na was bo mi juz rece opadaja mam daihatsu charade benzyne 1,0 no kiedys tam zosatwilem auto na swiatlach i padl mi aku wiec wzialem kumpla co mi pozyczyl pradu od siebei z auta i odpalil no i bylo spoko. po pewnym czasie wsiadam do auta i krece i po chwili prad sie skonczyl mowie oki naladuje aku zrobilem tak i bylo spoko odpalila ale po przejchaniu ilus tam km zajechalem an stacje benzynowa gasze samochod do tankowania potem chce zaplaic i kupa - znow jakby pradu braklo. podlaczam aku do prostownika a ten odrazu sie gotuje wiec naladowany. i problem ma caly czas ten sam jak zapali pojezdez to juz potem nie chce zaplaic ale np jak samopchod stoi noc to rano zapali ( jak miedzy zgaszeniem i kolejna jakzda samochd postoi pare godzinek to wtedy daje rade ) :icon_question: wczorajk sie wkurzylem i kupilem nowe aku wywalilem prawie 200 zł i problem ten sam kreci przez chwile ale zaraz potem pada ale za jakis czas odpali !!!!!!!!!!1 ma ktos pomysl co to mzoe byc?? aha lampak od ladowania mi sie nie swieci takw iec ladowanie chyab jest aku jest nowy wszystkie bezpieczniki oki !!!! plisssss pomocy Pozdro Ruleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witam oki licze na was bo mi juz rece opadaja mam daihatsu charade benzyne 1,0 no kiedys tam zosatwilem auto na swiatlach i padl mi aku wiec wzialem kumpla co mi pozyczyl pradu od siebei z auta i odpalil no i bylo spoko. po pewnym czasie wsiadam do auta i krece i po chwili prad sie skonczyl mowie oki naladuje aku zrobilem tak i bylo spoko odpalila ale po przejchaniu ilus tam km zajechalem an stacje benzynowa gasze samochod do tankowania potem chce zaplaic i kupa - znow jakby pradu braklo. podlaczam aku do prostownika a ten odrazu sie gotuje wiec naladowany. i problem ma caly czas ten sam jak zapali pojezdez to juz potem nie chce zaplaic ale np jak samopchod stoi noc to rano zapali ( jak miedzy zgaszeniem i kolejna jakzda samochd postoi pare godzinek to wtedy daje rade ) :) wczorajk sie wkurzylem i kupilem nowe aku wywalilem prawie 200 zł i problem ten sam kreci przez chwile ale zaraz potem pada ale za jakis czas odpali !!!!!!!!!!1 ma ktos pomysl co to mzoe byc?? aha lampak od ladowania mi sie nie swieci takw iec ladowanie chyab jest aku jest nowy wszystkie bezpieczniki oki !!!! plisssss pomocy Pozdro RuleśWitam!Lampka od ładowania jest po zapłonie i gaśnie po odpaleniu???Sprawdzić prąd ładowania miernikiem ma być min. 13V do 14.8VSprawdzić rozrusznik -wymontować i na części pierwsze -sprawdzić stan tulejek prowadzących, szczotek, komutatora na wirniku i automat.Sprawdzić czy silnik ma dobrą masę z akumulatora najlepiej pociagnąć dodatkowy przewód z -aku do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruleś Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witam!Lampka od ładowania jest po zapłonie i gaśnie po odpaleniu???Sprawdzić prąd ładowania miernikiem ma być min. 13V do 14.8VSprawdzić rozrusznik -wymontować i na części pierwsze -sprawdzić stan tulejek prowadzących, szczotek, komutatora na wirniku i automat.Sprawdzić czy silnik ma dobrą masę z akumulatora najlepiej pociagnąć dodatkowy przewód z -aku do silnika. o boshe to kupa roboty i dlubania mnie czeka :) a ja chcialem zeby to lekko szybko i tanio bylo :clap: ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Szczerze do dużo piszesz ale mało z tego wynika. Rozrusznik kręci zawsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) załatwiłeś akumulator, musisz drugi sprawny wsadzić i będzie dobrze.każde rozładowanie aku zmniejsza jego pojemność nie doczytałem :) Edytowane 2 Października 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 załatwiłeś akumulator, musisz drugi sprawny wsadzić i będzie dobrze.każde rozładowanie aku zmniejsza jego pojemność wczorajk sie wkurzylem i kupilem nowe aku wywalilem prawie 200 zł i problem ten sam kreci przez chwile ale zaraz potem pada ale za jakis czas odpali !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruleś Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Szczerze do dużo piszesz ale mało z tego wynika. Rozrusznik kręci zawsze ? rozrusznik zawsze kreci ale nie zawsze daje rady odpalic tzn kreci za krotko za slabo itp itd załatwiłeś akumulator, musisz drugi sprawny wsadzić i będzie dobrze.każde rozładowanie aku zmniejsza jego pojemność kupilem nowy aku i wsadzilem tez byl problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abu Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 ja stawiam na łożyska wirnika w rozruszniku - wyślizgały się i wirnik nie jest w osi - powoduje to kilka krotnie wieksze opory na rozruszniku - akumulator momentalnie sie rozładuje - sprawdź prąd na akumulatorze w czasie kręcenia rozrusznikiem, dowiedz się jaki prąd rozruchowy jest potrzebny żeby auto uruchomić, jak pobór będzie dużo wiekszy to rozrusznik do regeneracji. Cytuj wspomóż biednego -> http://warszawa.menelgame.pl/change_please/5580475/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 moze wystarczy tylko wymienic szczotki w rozruszniku tez mialem podobna sytuacje (okazalo sie ze to wlasnie szczotki byly juz zużyte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 dokładnie, na 90% rozrusznik. Miałem kiedyś podobny problem w polonezie, stare, dobre czasy... Powodzenia - aha i jeżeli nie masz doświadczenia, ostrożnie z robieniem tego na własną rękę. Jeżeli kiepsko to złożysz, problem może szybko powrócić...Pzdr,Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRider Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) szczerze ja mialam cos takiego w omedze 2.0 l,odpalała nawet po nocy,zajechałam gdziekolwiek np na 10 min i juz nie chciala odpalic,za poł h odpalila bez problemu.Poprostu gdy byla rozgrzana po zgaszeniu nie chciala odpalic,okazalo sie ze jakis styk w elektyce sie rozłaczał,mechanik sprawdzil wszystkie styki i okazało sie ze jeden z nich byl lekko rozłaczony i zardzewialy Edytowane 20 Października 2007 przez KingRider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Albo poprostu przykrec akumulator . Drgania jakie wywyłuje silnik nie sa korzystne dla aku jak jedziesz on poprostu lata . dopiero jak sie wsrodku wszystko uspoko to aku daje prad . Sprawdz to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Problem moze tez wynikac z przegzanego silnika jezeli po dluzszym postoju odpala ,sprawdz tez bezpieczniki . i wszystkie przewody ktore wychodza z akumulatora ,sprawdz, kable masowe oraz kabel plusowy rozrusznika mozliwe ze sie zabardzo nagrzewają posprawdzaj cewke i kable na swiece mozliwe ze maja spiecie i wyciaga prad z akumulatora i po rozgrzaniu gubi iskre mozna tez sprawdzic kondesatory :) pozdro Edytowane 31 Października 2007 przez zysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 jaki to problem? nie kupuj daihatsu bo to koreanski shit!! :) wiec kup sobie kurzwa nowe autko np fiata 126p iwszyscy beda zadowoleni ;) :crossy: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi