krzychu-985 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Witam. W końcu znalazłem czas i postanowiłem złożyć wniosek o dowód osobisty. Wszystko fajnie ładnie na końcu koleś w urzędzie pyta się czy mam NIP w US. Ja mówię że raczej nie aa gość mówi "A to dobrze" . Potem w domu sobie przypomniałem że jednak mam ten NIP . Więc musze to zgłosić czy coś? Dlaczego urzędnik o to pytał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 W czerwcu składałem wniosek o dowód i nikt się o NIP nie pytał. Uwaga urzędnika może mieć związek z tym, że z nowym dowodem musisz się zgłosić do US celem zmiany danych. Jak będziesz odbierać dowód to dostaniesz taką karteczkę gdzie i do kiedy masz zgłosić wymianę dowodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Jak będziesz odbierał dowód to powiedz że masz NIP to dostaniesz druczek do wypełnienia o tym że masz inny numer dowodu osobistego. Niż podany w dany Urzędu Skarbowego. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Jak będziesz odbierał dowód to powiedz że masz NIP to dostaniesz druczek do wypełnienia o tym że masz inny numer dowodu osobistego. Niż podany w dany Urzędu Skarbowego. POZDRO Powinien to być druk NIP-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Ups... dostałem dowód jakieś 3-4 miesiące temu, miałem zgłosić się do US do tygodnia lub 2. Co teraz? Nie będą mieli nic przeciwko, gdy przyjdę "lekko" spóźniony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoco Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 to juz jest granda... nie dosc ze zmuszaja nas do zmiany dowodu i tym samym wyciagaja haracz w formie oplaty za niego to jeszcze kaza nam odwalac prace za nich... to organ ktory wymienia dowod powinien poinformowac o tym fakcie inne organy... Mnie w kazdym razie nikt nie informowal o koniecznosci poinformowania us o zmianie i robic tego nie bede... najwyzej znowu beda mnie scigac listem gonczym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Ok . Dzieki za pomoc...:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi