Lysy5g1 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Kiedyś miałem podobne objawy w RD 80... w prawdzie silnik trochę inny ale jednak sprzęgło pewnie podobne...jak rozebrałem okaząło się że jeden z pierścieni gumowych spod tarczy wyskoczył i wepchnął się między jedną tarczę a przekłądkę, dlatego ciagle "ciągnęło" a i ślizgało się pierńsko po puszczeniu klamki.te pierścienie oddzielały tarczę od wnętrznego "bębna w koszu" (tego z wieloklinem, na który zakładamy przekładki)pozdrawiam :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Ludzie nie róbcie tragedii, to jest tylko spuszczenie oleju i odkręcenie paru śrub... A co do "pierdolnika" to zauważyłem że wszystkie minarelli tak mają. Ja to rozwiązałem montując taką blaszkę (nie pamiętam już do czego to przykręciłem) przygniatającą ten "pierdolnik" Problem zniknął jak ręką odjął :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Ludzie nie róbcie tragedii, to jest tylko spuszczenie oleju i odkręcenie paru śrub... A co do "pierdolnika" to zauważyłem że wszystkie minarelli tak mają. Ja to rozwiązałem montując taką blaszkę (nie pamiętam już do czego to przykręciłem) przygniatającą ten "pierdolnik" Problem zniknął jak ręką odjął :)Mocuje się tą blaszkę do jednej ze srob trzymajacych kruciec dolotowy :wink: Biegi w apce zawsze beda zgrzytac :flesje: Szczegolnie 3. Rozbierz sprzeglo i sprawdz czy dobrze sa zalozone tarcze i przekladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Mocuje się tą blaszkę do jednej ze srob trzymajacych kruciec dolotowy :) Biegi w apce zawsze beda zgrzytac :P Szczegolnie 3. Rozbierz sprzeglo i sprawdz czy dobrze sa zalozone tarcze i przekladki. Co do tego zgrzytania to ani w mojej apce ani w innych sprzętach z tym silnikiem nic nie zgrzytało. Tylko jedynka na zimnym silniku zawsze zgrzytała :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi