Skocz do zawartości

Podstawy jazdy Enduro

Rekomendowane odpowiedzi

btw.

ale z Ciebie lama ze tego jeszcze nie umiesz :icon_rolleyes:

ssij :notworthy: :notworthy:

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Witajcie jak mogę popracować nad tym aby szybciej jezdzic motorem w terenie czy tu chodzi oto aby dlugo jezdzicc i znac trase i wtedy sam sie naucze i bende szybko jezdzzic czy trzeba miec swoją technike. Oczywiscie po prosttej drodzo bez dołków predkosc siega 60km/h a mi chodzi o jezdzenie po duzych dołach po których ledwo 40 moge jechać. Pozdro

Oczywiscie po prosttej drodzo bez dołków predkosc siega 60km/h

mhmm, to faktycznie zawrotna prędkość, w sumie nie wiem jak sie tam twoj sprzet sprawuje w terenie, ale ja po szutrówkach i nie po równych to 1** z palcem w d***e.

Więc nie wiem w czym tam u ciebie jest problem, może sie trzeba przełamać ? A na dołkach nie byc cezwładnym a kontrolować i współpracować z motocyklem.

mhmm, to faktycznie zawrotna prędkość, w sumie nie wiem jak sie tam twoj sprzet sprawuje w terenie, ale ja po szutrówkach i nie po równych to 1** z palcem w d***e.

Więc nie wiem w czym tam u ciebie jest problem, może sie trzeba przełamać ? A na dołkach nie byc cezwładnym a kontrolować i współpracować z motocyklem.

Bo ty masz 20 lat a ja 15 i masz napewno wieksze doswiadczenie więc sie nie wymądzaj ze jestes taki szybki ja w twoim wieku tez takki bede tylko teraz chce paru wskazówek. POZDRO i dzieki za wskazówki a tak po za tym to po szutrze ja tez 100 bym jechał tylko ze ja u siebie na wsi mam takie drogi w których jest dziura na dziuurze po kolanaa a tym mieszkasz bardziej w miescie i takich dróg nie masz.

Edytowane przez łukasz1993

prosta sprawa

motocykl nie odpowiedni i jazda w stylu "na kobyle"

przez internet jedynie co można podpowiedzieć to abyś ściskał moto kolanami a kierownicę tylko tak aby się nie wyrwała

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860

"Bo ty masz 20 lat a ja 15 i masz napewno wieksze doswiadczenie więc sie nie wymądzaj ze jestes taki szybki ja w twoim wieku tez takki bede tylko teraz chce paru wskazówek. POZDRO i dzieki za wskazówki a tak po za tym to po szutrze ja tez 100 bym jechał tylko ze ja u siebie na wsi mam takie drogi w których jest dziura na dziuurze po kolanaa a tym mieszkasz bardziej w miescie i takich dróg nie masz."

U nas np. jest droga na tor - prosta przez pola o długości ok. 2-3 km, cała rozjeżdżona, pokopane doły przez ciągniki itd. i jakoś dało sie zapie**alać grubo ponad 100km/h, im szybciej sie jedzie tym mniej sie odczuwa te doły.

Bo ty masz 20 lat a ja 15 i masz napewno wieksze doswiadczenie więc sie nie wymądzaj ze jestes taki szybki ja w twoim wieku tez takki bede

hehe, życze ci tego z całego serca, a nawet żebys jeździł dużo lepiej ode mnie ;)

ja u siebie na wsi mam takie drogi w których jest dziura na dziuurze po kolanaa a tym mieszkasz bardziej w miescie i takich dróg nie masz.

nie samym miastem człowiek żyjce, żeby polatać na enduro nie jedzie sie w miasto tylko za miasto i tam nie ma dobrych dróg a wręcz tak samo dziura na dziurze.

Musisz współpracować z motocyklem i co ważna ty masz trzymać jego, a on ma cie słuchać, twoje dobre ruchy a manewr napewno zostanie dobrze wykonany, to ty tu rządzisz , motocykl to tylko narzędzie.

Na dołkach staram sie przejeżdzać tak aby to tył wybierał dołek a przód wręcz nawet go nie dotykał, nie łatwo taką krową jak moja, ale 100 lece sobie bezstresowo.

pzdr

jeździj i ćwicz.

Dzięki za wszystko moze i tak ze im szybciej ale ja mam tylko 13 kucy pod bakiem wiec przezz 100m nie bujne sie te 6dych chociaz jeszczenie próbowałem ale spróbuje dzieki za wszystko i przeprasam jesli kogos uraziłem czy cos POZDRO zycze udanego sezonu i duzych skoków.

jeśli wjeżdzasz za każdym razem w te dziury przodem, ja rozumiem że przód też musi wybierać. Ale spróbuj sobie na tych samych dołkach , na tej samej drodze, jechać nawet nie dużą prędkością jak teraz czyli pewnie przód wpada, przód wypada , tył wpada... a ty sie cały bujasz a dziura za dziurą. Tą samą droge też nie musisz na maxa, przejedz bardziej z tyłu i tak aby przód wręcz w dziure nie wpadał a tył wybierał. Zobacz którym sposobem dużo szybciej i mniej nerwowo będziesz przyśpieszał.

im szybciej sie jedzie tym mniej sie odczuwa te doły.

Bardziej sie odczuwa adrenaline niż dołki :flesje:

Moja technika polegała na tym że jak już miałem wykręconą piątkę i leciałem przez to pole i był jakiś większy dół to przesuwałem swoje dupsko na tył, ciągnąłem kierke do siebie żeby przodem w to nie wpaść a tył to zawsze sobie jakoś poradził. Moja YZ też nie miała jakiejś mega mocy, katalogowo 40kucy , a u mnie to z 15 zdechło...

Hej! Ostatnio ćwiczę sobie sobie zakręty z poślizgiem oraz przelatywanie na pełnym palniku przez dziurska. I mam kilka pytań:

1. Dlaczego w prawo skręca się dużo gorzej? Nie potrafię złożyć motocykla i ogólnie jakoś tak kiepsko te winkle wychodzą ;/

2. Jedziemy po tych dziurach i trochę odpuścimy-przód wpada w dołek pomiędzy dwiema muldami. Co wtedy zrobić żeby się ratować? Bo mnie wtedy czasami chce wyjeb#c w kosmos :crossy:

Pzdr, Maciek

p.s.

idę polatać ;))