Nitomen Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 btw.ale z Ciebie lama ze tego jeszcze nie umiesz :icon_rolleyes: ssij :notworthy: :notworthy: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 nie spamuj bo znowu 10% dostaniesz :D Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz1993 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witajcie jak mogę popracować nad tym aby szybciej jezdzic motorem w terenie czy tu chodzi oto aby dlugo jezdzicc i znac trase i wtedy sam sie naucze i bende szybko jezdzzic czy trzeba miec swoją technike. Oczywiscie po prosttej drodzo bez dołków predkosc siega 60km/h a mi chodzi o jezdzenie po duzych dołach po których ledwo 40 moge jechać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 nieraz po prostu nie mozna szybciej, sprobuj wiecej pracowac na moto bardziej sie ruszac, deptaj podnozki przechylaj sie dociskaj tyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Oczywiscie po prosttej drodzo bez dołków predkosc siega 60km/h mhmm, to faktycznie zawrotna prędkość, w sumie nie wiem jak sie tam twoj sprzet sprawuje w terenie, ale ja po szutrówkach i nie po równych to 1** z palcem w d***e.Więc nie wiem w czym tam u ciebie jest problem, może sie trzeba przełamać ? A na dołkach nie byc cezwładnym a kontrolować i współpracować z motocyklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz1993 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) mhmm, to faktycznie zawrotna prędkość, w sumie nie wiem jak sie tam twoj sprzet sprawuje w terenie, ale ja po szutrówkach i nie po równych to 1** z palcem w d***e.Więc nie wiem w czym tam u ciebie jest problem, może sie trzeba przełamać ? A na dołkach nie byc cezwładnym a kontrolować i współpracować z motocyklem. Bo ty masz 20 lat a ja 15 i masz napewno wieksze doswiadczenie więc sie nie wymądzaj ze jestes taki szybki ja w twoim wieku tez takki bede tylko teraz chce paru wskazówek. POZDRO i dzieki za wskazówki a tak po za tym to po szutrze ja tez 100 bym jechał tylko ze ja u siebie na wsi mam takie drogi w których jest dziura na dziuurze po kolanaa a tym mieszkasz bardziej w miescie i takich dróg nie masz. Edytowane 5 Czerwca 2008 przez łukasz1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 prosta sprawamotocykl nie odpowiedni i jazda w stylu "na kobyle"przez internet jedynie co można podpowiedzieć to abyś ściskał moto kolanami a kierownicę tylko tak aby się nie wyrwała Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 "Bo ty masz 20 lat a ja 15 i masz napewno wieksze doswiadczenie więc sie nie wymądzaj ze jestes taki szybki ja w twoim wieku tez takki bede tylko teraz chce paru wskazówek. POZDRO i dzieki za wskazówki a tak po za tym to po szutrze ja tez 100 bym jechał tylko ze ja u siebie na wsi mam takie drogi w których jest dziura na dziuurze po kolanaa a tym mieszkasz bardziej w miescie i takich dróg nie masz." U nas np. jest droga na tor - prosta przez pola o długości ok. 2-3 km, cała rozjeżdżona, pokopane doły przez ciągniki itd. i jakoś dało sie zapie**alać grubo ponad 100km/h, im szybciej sie jedzie tym mniej sie odczuwa te doły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Bo ty masz 20 lat a ja 15 i masz napewno wieksze doswiadczenie więc sie nie wymądzaj ze jestes taki szybki ja w twoim wieku tez takki bedehehe, życze ci tego z całego serca, a nawet żebys jeździł dużo lepiej ode mnie ;) ja u siebie na wsi mam takie drogi w których jest dziura na dziuurze po kolanaa a tym mieszkasz bardziej w miescie i takich dróg nie masz.nie samym miastem człowiek żyjce, żeby polatać na enduro nie jedzie sie w miasto tylko za miasto i tam nie ma dobrych dróg a wręcz tak samo dziura na dziurze. Musisz współpracować z motocyklem i co ważna ty masz trzymać jego, a on ma cie słuchać, twoje dobre ruchy a manewr napewno zostanie dobrze wykonany, to ty tu rządzisz , motocykl to tylko narzędzie. Na dołkach staram sie przejeżdzać tak aby to tył wybierał dołek a przód wręcz nawet go nie dotykał, nie łatwo taką krową jak moja, ale 100 lece sobie bezstresowo. pzdr jeździj i ćwicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz1993 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Dzięki za wszystko moze i tak ze im szybciej ale ja mam tylko 13 kucy pod bakiem wiec przezz 100m nie bujne sie te 6dych chociaz jeszczenie próbowałem ale spróbuje dzieki za wszystko i przeprasam jesli kogos uraziłem czy cos POZDRO zycze udanego sezonu i duzych skoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 jeśli wjeżdzasz za każdym razem w te dziury przodem, ja rozumiem że przód też musi wybierać. Ale spróbuj sobie na tych samych dołkach , na tej samej drodze, jechać nawet nie dużą prędkością jak teraz czyli pewnie przód wpada, przód wypada , tył wpada... a ty sie cały bujasz a dziura za dziurą. Tą samą droge też nie musisz na maxa, przejedz bardziej z tyłu i tak aby przód wręcz w dziure nie wpadał a tył wybierał. Zobacz którym sposobem dużo szybciej i mniej nerwowo będziesz przyśpieszał. im szybciej sie jedzie tym mniej sie odczuwa te doły.Bardziej sie odczuwa adrenaline niż dołki :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Moja technika polegała na tym że jak już miałem wykręconą piątkę i leciałem przez to pole i był jakiś większy dół to przesuwałem swoje dupsko na tył, ciągnąłem kierke do siebie żeby przodem w to nie wpaść a tył to zawsze sobie jakoś poradził. Moja YZ też nie miała jakiejś mega mocy, katalogowo 40kucy , a u mnie to z 15 zdechło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Hej! Ostatnio ćwiczę sobie sobie zakręty z poślizgiem oraz przelatywanie na pełnym palniku przez dziurska. I mam kilka pytań:1. Dlaczego w prawo skręca się dużo gorzej? Nie potrafię złożyć motocykla i ogólnie jakoś tak kiepsko te winkle wychodzą ;/2. Jedziemy po tych dziurach i trochę odpuścimy-przód wpada w dołek pomiędzy dwiema muldami. Co wtedy zrobić żeby się ratować? Bo mnie wtedy czasami chce wyjeb#c w kosmos :crossy:Pzdr, Maciekp.s.idę polatać ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 1.też tak mam, jest prawo ręczny 2. pracuj nogami Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michur Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 i ja mam pytanko.smigam drz ka ...czy zmieniajac biegi ,kozystac ze sprzegla?jak to jest.jedni mowia ze sprzeglo zawsze a inni ze sprzeglo tylko na rozbiegowki... whats up? /pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi