kiler Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Kumpel kupił ER6 w dokumentacji ma wpisane (tłumaczenie z niemieckiego nie wiem na ile poprawne ) "zmniejszenie mocy przez montaż bolca i klapy dławika " model dosyć nowy ale może ktoś już "przerabiał" ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Ja nie przerabiałem, ale... Jeśli przetłumaczyć "klapa dławika" na niemiecki to otrzymujemy Drosselkappe, a Drosselkappe to nic innego jak przepustnica. Czyli sugeruje to, że w jakiś sposób ograniczony jest skok przepustnicy - w gaźnikowcach zwykle są jakieś nadlewy na pokrywkach, jak jest tutaj to nie wiem. W każdym razie poszedłbym w tę stronę, o ile mój domysł jest poprawny. P.S. Zestaw dławiący do ER-6: http://tinyurl.com/ys8quyP.S.2: Podaj co dokładnie jest napisane (po niemiecku) w rubryce odnośnie dławienia. Edytowane 19 Września 2007 przez Fat Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 proponuję rozebrać gaźniczek jesli dławiona tylko gaźnikiem i porównac z fiszkami np na stronie bikeparts.com o ile dobrze pamietam moze to Ci coś pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 proponuję rozebrać gaźniczek jesli dławiona tylko gaźnikiem i porównac z fiszkami np na stronie bikeparts.com o ile dobrze pamietam moze to Ci coś pomoże...ER6 ma wtrysk :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 a wiec moze byc i prosciej i trudniej. albo jest blokowany eletronicznie ale nie wynika ze tak jest. a wiec ma blokade przeplywu powietrza przez przepustnice za czym idzie mniejsze dozowanie paliwa przez wtrysk(i) i zmniejszenie mocy. poszukaj blokady przepustnicy powietrza, albo na samej przepustnicy albo gdzies po drodze, np linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon* Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 hej Fatjest napisane dkladnie tak: LEISTUNGSREDUZIER DURCH EINB E ANSCHL AGBOLZENS A DROSSELKL GEHAUSE KENNZ 027 HERST KAWASAKI DURCHM 7.2MM, MAX OEFFNUNGSWINK D DK30 GRAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Rozumiem to tak, że w obudowie przepustnicy jest zamontowany jakiś bolec (o średnicy 7,2 mm), który ogranicza jej otwarcie do 30 stopni. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon* Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 jedyne co mnie strasznie dziwi to ze manetka obraca sie o jakies 20 stopni - czytaj 1/2 tego co w poprzednim sprzecie, nie mam odniesienia i nie wiem czy to normanne ,przy lince od gazu jest wkrecona jakas srubka ktora wlasnie ogranicza przekrecenie manetki tez nie wiem czy jest oryginalna czy dokladana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 no to postaw sprzeta i sprawdź czy jesli otworzysz manetke do spodu przepustnica sie otworzy w całosci! Jesli nie to komibiinuj patrz na miejsca oparcia itp;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon* Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 a wiec cale dlawienie ER6 olega na wkreceniu zwylkej srubki (imbusa z dziurka ) przy lince gazu, ogranicza ona ruch manetki do wspomnianych 30 stopni przez co nie moglem jechac szybciej niz 130 km/h,teraz gdy juz jej nie ma wczoraj smigalem 215 km/h hihiprzyjemnosci z jadzy na er6 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi