Skocz do zawartości

Problem z wyborem motocykla

gandi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z wyborem motocykla do tej pory jeżdziłem Dnieprem 650 ale chcę zmienic motocykl na mniej zawodny, zastanawiam się nad Kawasaki vulkan 1500 clasic, Suzuki Intruder 1500 LC, Honda VTX 1300 prosze o pomoc w wyborze, mam 190 cm wzrostu chodzi mi o wygode i moc

przestancie juz z ta awaryjnoscia ,ludzie :notworthy:

nie widzialeem jeszcze zeby jakies moto ktos opisywal ze mu cos w silniku sie urwalo lub popsulo-sa przypadki ok. ale to naprawde kropla. bierz bracie to co ci sie najbardziej podoba .takie moto to ma ladnie wygladac,a chodzic bedzie spoko .to sa niewysilone dlugowieczne silniki .kazdym polatasz i jeszcze ci sie znudzi i sprzedasz i nastepny kupisz i tak dalej pozdrawiam;)

Edytowane przez kulka

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

kulka napisał:

przestancie juz z ta awaryjnoscia ,ludzie ;)

nie widzialeem jeszcze zeby jakies moto ktos opisywal ze mu cos w silniku sie urwalo lub popsulo-sa przypadki ok. ale to naprawde kropla. bierz bracie to co ci sie najbardziej podoba .takie moto to ma ladnie wygladac,a chodzic bedzie spoko .to sa niewysilone dlugowieczne silniki .kazdym polatasz i jeszcze ci sie znudzi i sprzedasz i nastepny kupisz i tak dalej pozdrawiam;)

święta racja,

mam trzeciego vn-a i nic! lekki problem stanowię ewentualne servisy - nie znam z autopsji, nie miałem okazji ----> nic mi się nie popsuło. a moto z czystym sumieniem polecam!

pozdr

mariuszkalisz napisał:

Witam żadnych Kawasaki jak juz to vtx. Hondy maja praktycznie najmniej awaryjne silniki

przytocz jakieś przykłady "dlaczego nie kawa" ---> i daruj sobie, że gdzieś tam słyszałeś ...

kulka napisał:

bierz bracie to co ci sie najbardziej podoba

...no właśnie, ale najlepiej by było gdyby Ci się spodobał najbardziej VTX :-)....

Co do awaryjności to zgadzam się z przedmówcami.

Silniki są tak konstruowane, żeby działały. Ludzie śmigają i jest ok, ważne żeby dbać (wymiany filtrów, oleju, regulacje, odpowiednia eksploatacja). Miałem Kawasaki LTD 454 z 86 roku. Obecny właściciel jeździ do tej pory i zero awarii... natomiast oglądałem Hondę Shadow, w której silnik hałasował jak młynek do kawy.

Nie ma reguły więc.... co nie zmienia faktu, że wybrałbym i polecam VTX ;-)

wybor -rzecz gustu. vtx wg. mnie amerykanski przerost formy nad trescia. modny -wiec mysle ze sie szybko opatrzy.

suzuki-jestem fanem suzuki -tenjednak do mnie nie trafia -nma wszystko nie tam gdzie miec powinien -tuwybralbym vs 1400 [choper]

najbardziej zblizony do idealu jest moim zdaniem vulkan . piekna klasyczna linia i ma to co potrzebuje prawdziwy cruiser.

to jest klasyk -a taki sie nigdy nie opatrzy. co z tego ze lyknie olej . wazne zeby dbac zeby byl

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/

gandi napisał:

Witam

Mam problem z wyborem motocykla do tej pory jeżdziłem Dnieprem 650 ale chcę zmienic motocykl na mniej zawodny, zastanawiam się nad Kawasaki vulkan 1500 clasic, Suzuki Intruder 1500 LC, Honda VTX 1300 prosze o pomoc w wyborze, mam 190 cm wzrostu chodzi mi o wygode i moc

Cześć kolego

własnie 4 tygodnie temu stałem przed tym samym problemem i właśnie pare dni temu kupiłem Hondę VTX 1300 jest bajecznie piękna

pozdrawiam i do zabaczenia na trasie

OSKAR G :bigrazz: