rafal_turek Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 witam mam mały problem z honda CB 250N .na wolnychh obrotach ładnie chodzi ale na 1 cylinder a 2 ma ochote załapać ale niestety nie może i tylko tak "pryka" .A gdy podłącze wężyk do przelewu i powoli dmuchne to na chwile załapie i zaraz przestaje i znowu chodzi na jeden :icon_mrgreen: co może byc przyczyna prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Wyglada na to ze do jednego z gaznikow nie dociera paliwo, czyli blokuje ci sie zaworek iglicowy.Trzeba to obejrzec i ew wymienic a gazniki oczyscic.Proponuje zrobic to w serwisie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_turek Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 witam mam jeszcze jeden komplet gazników i przełozyłem je i jest to samo nie chce palic na jeden cylinder. iskra jest ,nieraz załapie i pochodzi z 10 sekund i znowu jest to samo .pomocy :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Jezeli masz szczelinomierz to zmierz luzy zaworowe, jezeli chodzi o czyszczenie gaznikow to potrzeba do tego kilka rzeczy, ktorych przecietny uzytkownik nie posiada, jak np sprezone powietrze, nie mowiac o wiedzy jak gaznik jest zbudowany i pewnej rutynie niezbednej zeby nic nie uszkodzic a ew. cos poprawic.Czy masz jakies doswiadczenie w tym temacie ?Jak nie to zadna pomoc oprocz serwisu nie jest mozliwa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 A na wysokich obrotach załapuje ten drugi cylinder ?? Jak wygląda świeca ?? Nie jest przypadkiem okopcona na czarno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_turek Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 luzy zaworowe ustawiałem ,a kompresor tez mam i rozebrałem cały gażnik i przedmuchałem ,ale chyba bedzie potrzebna synchronizacja gazników .próbowałem ruszyc srube od synchro i było troche lepiej ,musze kupic wakuometry i dopiero bede wiedział co ja boli luzy zaworowe ustawiałem ,a kompresor tez mam i rozebrałem cały gażnik i przedmuchałem ,ale chyba bedzie potrzebna synchronizacja gazników .próbowałem ruszyc srube od synchro i było troche lepiej ,musze kupic wakuometry i dopiero bede wiedział co ja boli a na wysokich obrotach załapie ale po spuszczeniu gazu znowu nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bykoo11 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 U mnie też było coś podobnego ale pomogło czyszczenie gaźników i zabawa z poziomem paliwa w gaźnikach.Spróbuj wykręcić świece i zobaczyć czy nie zalewa , w moim przypadku przy świecach NGK wystarczyło że były lekko wilgotne i niby dawały iskrę to i tak nie chciały zagadać:/ Zajrzyj do świec , wypal je jeśli będą chociaż trochę wilgotne i próbuj od nowa, jeśli będą zalewać to pobaw się z poziomem pływaków i zaworkiem iglicowym. Nio ale tutaj wygląda na to jakby za mało paliwka było:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 A może gdzieś bierze lewe powietrze ?? Ja miałem podobne objawy gdy sp..przył mi się zawór ssania w jednym z gaźników ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi