YARECK Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja mam szczęście i radość posiadać XJR i ostatnimi czasy dołączyłem do angielskiego klubu użytkowników XJR-ek bo w Polsce takowego nie ma. Co więcej założyłem temat coby skrzyknąć się (mam na mysli posiadaczy XJR) i stworzyć polski klub i polską stronę. Niestety bez odzewu.W maju 2008 planuję podróż do Ramboulliet we Francji na zlot posiadaczy XJR-ek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja też się melduje fidotp bardzo ciekawa stronka i forum Pozdrawiam Joe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_A_V_E_? Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam.Od maja tego roku jestem szczęśliwym posiadaczem FJR-ki :notworthy: Chętnie się przyłączę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 FJR-ke mam od miesiaca :notworthy: przed nia byl fazer 1000 :notworthy: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_A_V_E_? Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) FJR-ke mam od miesiaca :D przed nia byl fazer 1000 :P pzdr Ot co za traf :icon_eek: Ja również przesiadłem się z FAZERA 1000 na FJR Sprzęt jest super.Niestety po fazerze długo nie mogłem przyzwyczaić się do hamulców (z ABSem) w fjr - są poprostu do bani :flesje: reszta to bajka :icon_eek: Edytowane 20 Listopada 2007 przez P_A_V_E_? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biernak Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 ja w maju zmieniłem xj 600 na FJR więc również się melduję :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Od miesiąca jestem w posiadaniu FJR 1300 2005 r., przesiadłm się z RSV Venture, jestem ciekaw dłuższego użytkowania i wrażeń na FJR. Po doświadczeniach w prowadzeniu motocyklowego "TIR-a" trochę się obawiam niskiej wagi FJRki :notworthy: .Czy wiecie coś na temat zdławionych modeli FJR? Słyszałem, że są egzemplarze 105KM .Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert M Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Ja też zmieniłem na FJR 1300 i nie mogę sie jeszcze przestawić i brak mi mojej Hayki. Ale jak by mnie było stać to trzymał bym te dwa modele!! FJR jest spoko. Byłem na Faak am See i luzik. Prawie jak bym autem jechał!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidotp Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Hmmm.A może by połączyć forum FJ i FJR ???? http://forumfj.mojeforum.net/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulcan750 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Czołem. Interesują mnie możliwości turystyczne fj. Konkretnie: 1czy zawieszenie jest tam "sportowe" czy jednak motor ten wybacza niektóre nierówności, 2czy owiewka jest skuteczna i nie ma zbytniego szumu w kasku przy ok 120 km/h 3co z wygodą dla pasażera, czy np. miotany jest podmuchami wiatru4spalanie słyszałem że nie za wysokie-prawda?5silnik czy ciągnie od najniższych obrotów czy raczej potrzebuje conajmniej 4000 obr.6wibracje sinika-rzeczywiście odczuwalne i upierdliwe? Ten sezon smigałem gsx 750 E i odpowiedzi na zadane pytania są w większości negatywne (oprócz spalania bo mieściło się czasem w 5,5 l). Stąd poszukuję innego moto. Okazuje się że nie stać mnie będzie na drogi moto(cięcia budżetowe) a ceny FJ są niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidotp Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 To może ja odpowiem. Jeżdżę swoją od 2004 roku.Odpowiedź na pytanie ;1.Zawieszenie idealnie zestrojone do jazdy turystycznej i sportowej.2.Owiewka skuteczna ale dla niższych kierowców.Po drugie zależy od kasku.Mam 4 i w jednym szumi wiaterek.3.Moja pasażerka się nie skarży.4.Spalanie od 5,4 do 7,8 l/100km jak u mnie,ale zależy od stylu jazdy.Im agresywniejsza tym spalanie większe,jak w każdym moto.5.Silnik ciągnie od dołu jak diabli i jest bardzo elastyczny.Na 5 biegu 40km/h to dla FJ żadem problem.4.Wibracje niewielkie,gdyby były upierdliwe to nie nadawałby się do dalekiej podróży. Podsumowując.Ten motocykl na prawdę jest świetny do dalekich wypadów za miasto.Jest ciężki i świetnie trzyma się drogi.Jazdę w ciasnych zakrętach niestety trzeba na nim opanowywaś od podstaw ale gdy nabierze się odwagi to sama przyjemność.Wiem co mówię, sprawdzałem siebie w bieszczadach.To moto wymaga pewnej wprawy i dla początkujących odradzany.Polecam model po 91r, z ABS w malowaniu srebrno-niebieskim.Robisz stelaż na 3 kufry i w drogę.Po obciążeniu bagażem i pasażerem pokazuje swoje walory.Kurde,trochę się rozpisałem ale moto warte zainteresowania,szczególnie że jego cena nie jest wysoka.Za egzemplarz z 91-92r trzeba zapłacić ok.6.5 koła papieru więc to niezbyt wielki wydatek.VULCAN,jeśli trafisz zadbaną FJ-tę to nie pożałujesz.To długowieczy motocykl wytrzymujący duże przebiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulcan750 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 W moim przyszłym motocyklu najbardziej martwię się zawieszeniem i ochroną od wiatru. Jazda gołym gsx-em zwykle kończyła się szumem w głowie i zdrętwiałym tyłkiem(te polskie drogi:( Stąd moje poszukiwania odpowiedniego motocykla, który będzie używany turystycznie. Nie zamierzam się tym motorem ścigać ale od jakiej prędkości robi się nieprzyjemnie w kasku? A może ktoś podróżował a raczej musiał podróżować w czasie deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Hmmm.A może by połączyć forum FJ i FJR ???? http://forumfj.mojeforum.net/index.php jestem za, dużo osób się z FJ przesiada na FJR,a wszelkie info bedzie w jednym miejscu, Odpowiedź na pytanie ;1.Zawieszenie idealnie zestrojone do jazdy turystycznej i sportowej.2.Owiewka skuteczna ale dla niższych kierowców.Po drugie zależy od kasku.Mam 4 i w jednym szumi wiaterek.3.Moja pasażerka się nie skarży.4.Spalanie od 5,4 do 7,8 l/100km jak u mnie,ale zależy od stylu jazdy.Im agresywniejsza tym spalanie większe,jak w każdym moto.5.Silnik ciągnie od dołu jak diabli i jest bardzo elastyczny.Na 5 biegu 40km/h to dla FJ żadem problem.4.Wibracje niewielkie,gdyby były upierdliwe to nie nadawałby się do dalekiej podróży.zgadzam się , dodam tylko że jest dostatecznie dużo miejsca na bagaże oraz dla pasażera, a wibracje nie są uciążliwe, coś trzeba było wytknąć z pośród samych zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fidotp Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Vulcan, wszystko zależy od kasku.Jak pisałem mam ich 4 i tylko w jednym szumi po uszach i to prz 100 km/h.Zakładam ciaśniejszy i jest ok.Zaznaczam że mam wysoką szybę turystyczną.W ulewę nie jezdziłem więc ci nie powiem.Nie wiem jakiego wzrostu jesteś i ile ważysz ale jeśli masz powyżej 174cm i 55kg wagi to sobie poradzisz.Na zawieszenie nie będziesz narzekał.Jeśli zastosujesz odpowiedni olej w lagach i je wyregulujesz to nie będzie ci dobijał.Tył też ma regulację i jak amor będzie sprawny to będzie ok. PS do JOE. Hyba połączę te dwa fora,będzie nas więcej Edytowane 4 Grudnia 2007 przez fidotp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mailman Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam. Jestem szczęśliwym użytkownikiem FJ-ty z `93 roku. Sprzet jest naprawdę świetny, ale rzadko spotykany.Dlatego zgłaszam swój udział bezwzględnie. :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi