Skocz do zawartości

Pomocy!! gpz 500 nie chce palić

lysy2108
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otóż sprawa wygląda nastepująco- chciałem wczoraj odpalić kawe, kreciłem rozrusznikiem i nic. Nie miał nawet chęci żeby zapalić:(Podładowałem akumulator i poszedłem dzisiaj znowu by spróbować odpalić i też nic :banghead: Ostatni raz odpalałem sprzeta tydzień temu bez najmniejszego problemu. Co to może być?

pzdr

no przepraszam Cię bardzo, ale wróżek tu nie ma :banghead: nie napisałeś nic co byś już zbadał sprawdził... domyślam się że nie robiłeś jeszcze nic, a w takim wypadku nikt Ci nie powie co motorkowi leży na wątrobie.

sprawdź czy jest iskra, sprawdź czy paliwo dochodzi(jak pokręcisz rozruszniekiem i wykręcisz świecę to powinna być mokra), przy okazji zobacz jaki kolor ma izolator świecy(powinien być taki szaro-pomarańczowy, niektórzy to nazywają ceglanym albo kawa z mlekiem) jak wsio jest ok to spróbuj na popych... (może aku juz padaka i nie wydala na rozrusznik i iskry jednocześnie)

Zalane świece? Brak paliwa?

Jak ostatnio paliłes sprzeta to go porządnie nagrzałes czy tylko troche pochodził i zgasiłeś? To prosty sposób na okopcenie/ zalanie świec i brak iskry. Wykręć świece i wypal je nad gazem w kuchni by elektrody i izolator były jasne . Po wystygnięciu spróbuj jeszcze raz odpalić.

no przepraszam Cię bardzo, ale wróżek tu nie ma :) nie napisałeś nic co byś już zbadał sprawdził... domyślam się że nie robiłeś jeszcze nic, a w takim wypadku nikt Ci nie powie co motorkowi leży na wątrobie.

sprawdź czy jest iskra, sprawdź czy paliwo dochodzi(jak pokręcisz rozruszniekiem i wykręcisz świecę to powinna być mokra), przy okazji zobacz jaki kolor ma izolator świecy(powinien być taki szaro-pomarańczowy, niektórzy to nazywają ceglanym albo kawa z mlekiem) jak wsio jest ok to spróbuj na popych... (może aku juz padaka i nie wydala na rozrusznik i iskry jednocześnie)

Swięte słowa.