mike cbr Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 podczas jazdy w mojej cbr 600 f3 przy gwałtownej zmianie biegu i odkręceniu manetki motocykl np. z 1 biegu na 2 zaczyna wchodzić szybko na obroty ale nie ciągnie przez ułamki sekund kiedy odpuszcze manetke czuc jak zaczyna wchodzić w odpowiednie obroty i teraz przy odkręceniu idzu normalnie dzieje sie tak przy szybkim przyspieszaniu i tylko podczas zmiany biegów kiedy nie odpuszczam manetki gazu tylko trzyman ją aby po zapięciu kolejnego biegu nie stracić predkości jeżeli nie odpuszcze manetki motocykl wyje przez chwilke i mimo tego iż nie odpuszczam gazu sam spada z obrotów i potem znowu zaczyna ciągnąć jak według mojej ręki bardzo prosze o pomoc co trzeba wymienić czy jest to wina sprzęgła ??? nie jest za mocno naciągniete pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Tak, wyglada na to ze sprzeglo sie konczy. Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertk-g Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Witam. Miałem już coś takiego nie raz. Jeżeli linka nie jest zbyt mocno naciągnięta to wina zużytych tarcz sprzęgłowych. Nic strzasznego, zlewasz olej, ściągasz pokrywę, rozbierasz sprzęgło i montaż w odwrotnej kolejności. Koszt to nowe tarcze + uszczelka pokrywy, ewentualnie silikon do uszczelnienia ( bardziej polecam to pierwsze ). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 W takim moto dorzuciłbym jeszcze nowe sprężyny sprzęgłowe, w końcu dzidujesz nim ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Z pewnoscia sprzeglo ...a w kolejnym sezonie nowe sprzeglo przy jezdzie technika "nie odpuszczam manetki gazu tylko trzyman ją aby po zapięciu kolejnego biegu nie stracić predkości" Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike cbr Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 kupiłem motocykl od dupy , ona spaliła sprzęgło!! jak chłopcze nie wiesz o co chodzi nie pisz nikt cię o to nie prosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 kupiłem motocykl od dupy , ona spaliła sprzęgło!! jak chłopcze nie wiesz o co chodzi nie pisz nikt cię o to nie prosił A Ty jesli wiesz o co chodzi; ze w motorze, ktory kupiles od dupy jest spalone sprzeglo nie zadawaj pytan retorycznych na forum :lalag: Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transplant Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 kupiłem motocykl od dupy , ona spaliła sprzęgło!! jak chłopcze nie wiesz o co chodzi nie pisz nikt cię o to nie prosiłChamstwo sie szerzy na forum. :lalag: Coraz wiecej jest odpowiedzi ktore zamiast pomoc maja tylko komus dosrac. W koncu internet jest taki anonimowy :lalag: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzyl Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 kupiłem motocykl od dupy , ona spaliła sprzęgło!! jak chłopcze nie wiesz o co chodzi nie pisz nikt cię o to nie prosił najwidoczniej sam jesteś dupa, chłopcz(yku)e... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi