rolo_rn Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Kupiłem motorek z podobnymi objawami.Przyczyna: zużyty tłok i pierscionki prawie starte do zera :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 wlodi nie kazda minarelka jest na nicasilu, np moja byla na zeliwie, wyjmij cyla - to chwila roboty, smigasz do szlifierni/mechanika niech pomierzy, jak masz nicasil to kupujesz nastepna selekcje, chwile docierasz i latasz :icon_evil: jak zeliwo to szlif i nadwymiar :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 średnica nominalna to 40,3mm (przy skoku 39mm) Dałem cylek do zmierzenia i średnica cylindra to : 40,3mm...Jaki pod to kupić tłok?? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papcio17 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 poszukaj jakiegoś dobrego na allegro! powinny być pod ten wymiar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 poszukaj jakiegoś dobrego na allegro! powinny być pod ten wymiar!Wiem gdzie kupić...martinmotocykle.pl Cylinder w idealnym stanie, tłok w zaledwie dobrym, a pierścienie kompletnie dojechane... O dziwo okazało się że prawdopodobnie mam cylinder żeliwny :icon_mrgreen: Po czym to poznać czy to alu czy żeliwo??Czy tłoki do żeliwa i nicasylu się czymś różnią?? No i prosze o wymiary tego tłoka, który mam kupić pod ten cylinder... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) zeliwo jest ciezkie, rdzewieje i magnes sie przyczepia, cylek alu jest lekki jak piorko a zeliwo to kawal skurczysyna :icon_mrgreen: , tlok 40,5 lub wyzej pod szlif, cos mi sie obilo o uszy ze sa niby takie same ale watpie w to, moze niech sie wypowie ktos bardziej doswiadczony :icon_mrgreen: Edytowane 5 Października 2007 przez Sloniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) zeliwo jest ciezkie, rdzewieje i magnes sie przyczepia, cylek alu jest lekki jak piorko a zeliwo to kawal skurczysyna :icon_question: , tlok 40,5 lub wyzej pod szlif, cos mi sie obilo o uszy ze sa niby takie same ale watpie w to, moze niech sie wypowie ktos bardziej doswiadczony :biggrin:Gładź cylindra jest idealna. I-D-E-A-L-N-A... Tłok też nie jest najgorszy, ale jak już rozebrałem to wymieniam... Tak więc konieczny jest szlif? EDIT: No i o jakich wymiarach kupić tłok?? Edytowane 6 Października 2007 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Witam, odświeżam temat...:banghead: Tłok już prawie zamontowany i kupiłem olej półsyntetyk ORLEN PLATINUM MOTO 2T... ktoś na nim jeździł?? Castrol 2T jest stosunkowo drogi..;/ Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 ten Orlen Ci wystarczy... jednak polecam Ci Motula 2T taki w butelkach 0.6l dbry i tani :) full syntetyk :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 jackuzy chyba midlanda? :) na dotarcie git bedzie, tylko 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 jackuzy chyba midlanda? :flesje: na dotarcie git bedzie, tylko 1:30No luzik :clap: Moto dzisiaj zapaliło na kopa :) Tylko chwilke pochodził i go zgasiłem. Czyli tego oleju jeszcze troche kapnąć do paliwa??:) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 jak robisz mieszanke dozownikiem to dolej na czas dotarcia mniej wiecej nakrętke na 5 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 ORLEN PLATINUM MOTO 2T nie nadaje się do docierania, mineralny Castrol Super TT byłby do tego lepszy, po dotarciu możesz przejść na Platinum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 jackuzy chyba midlanda? :buttrock: na dotarcie git bedzie, tylko 1:30 TWU!!! midlanda :buttrock: zawsze mi się myli :biggrin: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) jak robisz mieszanke dozownikiem to dolej na czas dotarcia mniej wiecej nakrętke na 5 litrów No ok :) A jak sprawdzić czy dozownik podaje właściwą ilość oleju??Po kolorze świecy? ORLEN PLATINUM MOTO 2T nie nadaje się do docierania, mineralny Castrol Super TT byłby do tego lepszy, po dotarciu możesz przejść na Platinum. Skąd takie stwierdzenie?? Może o to chodzi że mineralnym oleju części bardziej się "spasują" ?? Eh... ja już nie kombinuje... jeżdże na tym co mam. Wkońcu to nie mixol:D No i teraz docieranie... :) Ile docierać ?? 500km??Jak docierać??Co zrobić po drugim odpaleniu...?? Postawić go i żeby chodził na wolnych obrotach??Piszcie wszystko co wiecie :icon_mrgreen: Edytowane 24 Października 2007 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi