Limo Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak chcesz Horneta do 10 tys. to szukaj 5 lat starszego i przestań się łudzić że ktoś Ci sprzeda moto za pół darmo. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimon Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Limo,oglądałeś tego horneta?ja tam nic nie widzę żeby był to złom.A wolę kupić po delikatnym upadku i widzieć co było uszkodzone niż kupować bezwypadkowego w idealnym stanie jak to wszyscy piszą,a w rzeczywistości po bliskim spotkaniem z drzewem:-)Do tego horneta jeżeli jest tak jak zapewniają kupię jakąś osłonkę,polakieruję porysowane elementy i wyjdzie mnie 12 tyś a będę wiedział czym jeżdźę:-)O ile oczywiście jest tak jak zapewnia sprzedawca.Szukam motocykla do 11 tyś cena za motocykl,może być do delikatej naprawy i wcale nie musi być to Hornet,patrze też na Suzuki GSR,Yamaha XJ6N.Ale ten Hornet którego Wam zapodałem podoba się mi i jeżeli się ktoś życzliwy znajdzie z okolicy i potwierdzi to co sprzedawca zapewnia to jadę:-)Koledzy,a może ma ktoś pomysł gdzie zapodać taką prośbę jeżeli tutaj się nie uda?pz klimon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 2 motocykle były u nas od tego gościa... Generalnie to same mniej lub bardziej rozwalone sprzęty. Ale... Ceny były naprawdę dobre. Kupiony był szlifnięty hornet i jajko 750 zardzewiałe po szlifie. Hornet 3900zł jajko nicałe 3 koła. Motocykle po lekkim odświeżeniu latają do dzisiaj. Facet wydaje się w porządku. Raczej nie owija w bawełne i mówi jak jest. Jeśli komuś nie przeszkadzają motocykle po przejściach to ja uważam że można tez Czersk (znany już chyba w całej PL) zaryzykować. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimon Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 ernestZL,dzięki,ta informacja jest dla mnie cenna.Przepraszam wszystkich że zaśmiecam te forum,ale tak jak pisałem mam daleko i nie chcę jechać w ciemno. Byłem wcześniej zainteresowany tym Hornetem:http://allegro.pl/honda-hornet-600-abs-2011-rok-7000-tys-km-okazja-i4825716282.htmlsprzedawca uczciwie powiedział mi że motocykl jest "lekko krzywy",poczytałem na forum i ile postów tyle opini,ale do czego zmierzam,doczytałem się że w mojej miejscowości jest rewelacyjny warsztat który naprawia motocykle powypadkowe:-), a nawet o tym nie wiedziałem.http://www.tecrol.bielsko.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jeśli się nie znasz, to kupowanie horneta po strzale jest kiepskim pomysłem (delikatna rama). Kup sobie lepiej jakiegoś pancerniaka - za 11tys będziesz miał ładnego bandita z okolic 2007-2009 roku - tam naprawdę musiało by się wiele stać, żeby rama się poddała.Motocykle po strzale trzeba umieć kupować, jeśli jesteś świeży poszukaj tańszego modelu, a w dobrym stanie - najlepiej od właściciela, i to takiego który przejeździł na motocyklu z 2 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimon Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 moja prośba o tego Horneta jest nieaktualna.Sprzedawca podniósł cene o 4 tyś zł!!!kliknijcie sobie w linka którego dałem wcześniej.pz klimon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ano załączył tryb wiosenny . Panikę zakupów czas zacząć , kulminacja marzec- maj :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Już?! to kiedy ja moto kupię kolejne jak wszystko tak podrożeje?:D Rynek motocyklowy to naprawdę rollercoaster:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimon Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Kupiłem wczoraj Suzuki Bandit GSF 650 z 2012 r,wg zaleceń jednego z kolegów o pancernej ramie:-)poczytałem i wszystko się zgadza:-)Kolor troche damski,no ale...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_r1 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 2 motocykle były u nas od tego gościa... Generalnie to same mniej lub bardziej rozwalone sprzęty. Ale... Ceny były naprawdę dobre. Kupiony był szlifnięty hornet i jajko 750 zardzewiałe po szlifie. Hornet 3900zł jajko nicałe 3 koła. Motocykle po lekkim odświeżeniu latają do dzisiaj. Facet wydaje się w porządku. Raczej nie owija w bawełne i mówi jak jest. Jeśli komuś nie przeszkadzają motocykle po przejściach to ja uważam że można tez Czersk (znany już chyba w całej PL) zaryzykować. Tak Ernest po lekkim odświeżeniu wyglądały już jak oryginały.. z całym szacunkiem ale te motocykle z Czerska sa dla ludzi, którzy nie przyjada na miejscie i nie bedą dalmierzem mierzyć naciągu łańcucha i sprawdzać grubości bieżnika, tylko dla ludzi, którzy wiedza że jada po motocykl tani ale wymagający sporo wkładu i jakiejś kasy... A często tutaj czytam takie wypowiedzi, ludzi którzy nie maja kasy na dobry sprzęt a szukają super okacji czepiając się o każde szczególy.. znowu dostane bana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Hornet wyglądał naprawdę super...tak dostaniesz bana i umrzesz w męczarniach. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specialized Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) http://olx.pl/oferta/yamaha-r1-rn12-CID5-ID7wruN.htmlTrzemieśna (niedaleko Myślenic)ODRADZAM!W zasadzie po fotkach już mogłem się domyślić czego tam się spodziewać...Zrobiłem 1400 kilometrów na marne, a sprzedawca mi ani grosza nie zwrócił. Tym bardziej, że dobrze wie co to za sprzęt, bo na umowie kupna-sprzedaży miał wpisane, że motocykl po wypadku.Conajmniej z 3 sztuk składany, jak się przyjrzeć to pod spodem niebieskie plastiki, czasza czerwona, a zadupek żółty. Do tego spawane. Moto po poważnym wypadku, podejrzewam, że cały przód był skasowany, a zadupek się urwał.Felgi czy podnóżki kupa nie złote akcesoryjne, pomalowane sprejem.Przedni hamulec to drugie sprzęgło, zero hamowania.Skrzynia biegów przeminęła z wiatrem, tylko silnik uruchomiłem (tak udało się go uruchomić) to od razu pół silnika w oleju.Pod motocyklem plama różnych płynów - tłumaczenie sprzedającego, że uzupełniał płyny przed moją trasą i przelał trochę. Olej silnikowy trochę przelał, borygo trochę przelał i dot 4 też trochę przelał.Główka ramy rozbita, felgi pogięte.Zero papierów na motocykl, tylko umowa kupna sprzedaży i książka pojazdu.Wajcha biegów nie wraca, jak wbije się bieg, to samemu trzeba ją "nawrócić".To tak z grubsza bo więcej niespodzianek jest w tym "sprzęcie", gdyby ktoś chciał jechać to odradzam - strata czasu i pieniędzy!!! PS. Widzę, że autor ogłoszenia powyłączał. W każdym razie co charakterystyczne dla motocykla:- wlew barracuda- plastik od rejestraci barracuda- złote barendy (chyba też barracuda)- karbonowa okleina przy czasy- lusterka z kierunkowskazami- wyszyte "r1" na siedzeniu pasażera- amatorsko pomalowane felgi i podnóżki- wydech yoshimura- czarna szyba Zdjęcia (nie wiem czy można dodawać) ale tutaj są: http://forum.scigacz.pl/files/208275629_2_1000x700_yamaha-r1-dodaj-zdjecia_rev008_199.jpg Dawno takie zlepka nie widziałem :( Edytowane 13 Lutego 2015 przez specialized Zdjęcia nie należą do autora postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Panowie i Panie nie jeździmy ku*wa 700 km po motocykl ! Choćby dlatego że ciężko cokolwiek załatwiać jak wyjdzie gunwo a my już wrócimy ze zdobyczą do domu. Powiedzmy 2 stówki max . Dalej tylko po pewniaka :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosek2 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) http://otomoto.pl/ho...y-M4235538.html- ogólnie cały bok lewy porysowany (silnik, stopki pasażera, licznik)- ogranicznik lewy wspawany tak nieudolnie że szok- przodnia opona do wymiany 2008 rok- po jeździe próbnej ściąga na lewą stronę, może nie kosmicznie, ale ściąga- lagi widać trochę spracowane- popękany przodni błotnik + silnik nawet spoko chodziłogólnie nie kupiłbym go, ale ponoć kupiec z Nowego Sącza już jedzie Edytowane 14 Lutego 2015 przez sosek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_r1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Nie wiem kto usunał mój temat , ale to bardzo mądre usuwac tematy z na prawdę poważnymi minami bo komuś coś nie pasuje "zgodnie z regulaminem" poraz kolejny chyle czoła. http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-r-600-k1-k2-bdb-stan-lodzkie-akrapovic-ID3hjERq.html rama spawana przy glowce, z lewej szpachla na ramie i zamalowane, w silniku cos chraboli, sciaga go na lewo, tarcze krzywe do tego stopnia ze podczas jazdy moto dostaje wibracji, akrap to tylko naklejka a od strony kola niespodzianka na nim, perfidnie zaspawana blacha zeby wgniotki nie bylo widac. oczywiscie roznitowany i odwrocony. ale jak twierdzi wlasciciel bezwypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi