Karol vn Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Znalazłem motocykl dla siebie.Jest to Yamaha xj900 diversion z roku 2003,Jest tylko jeden problem-zaswieciła się kontrolka od oleju w trakcie przyspieszania.Co to może oznaczać?Czy tylko to że jest za mały stan oleju?Osoba postronna stwierdziła że Yamahy mają pływak oleju i mógł się zawiesić.Pomóżcie.Pozdrawiam,:buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzybiel Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Zazwyczaj powodem zaświeceniam się tej kontrolki jest właśnie niski stan oleju, zdarza się to przy bardzo ostrych przyspieszeniach. Sprawdź stan oleju, w razie potrzeby uzupełnij i zrób test ponownie. Nawet w supersporcie yamahy modelu R6 występuje to zjawiski :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 yamaha w przeciwieństwie do pozostałych. o ile mnie pamięć nie myli, ma kontrolkę poziomu oleju - podczas gdy inne marki mają kontrolkę ciśnienia. jakoś tak to leciało. więc sprawdzaj stan, a kontrolka może czasami się bezczelnie zapalić ;>jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 U mnie w diversion 600 tez sie tak zdarzalo i wystarczylo dolac oleju do gornej kreski w okienku. A lamka rzeczywiscie syganlizuje niski poziom oleju a nie niskie cisnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 dokładnie Diversion ma kontrolkę poziomu oleju, a nie ciśnienia. U mnie zapalała sie kontrolka nawet jak miałem poziom w okienku miedzy kreskami. Poprostu zawsze lubiła być zalana pod górna kreskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol vn Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Bardzo serdecznie Wam dziekuje za pomoc,juz sie zmartwilem ze cos nie tak jest z tym motorkiem.Jeszcze raz wielkie dzieki,w sobote bedzie juz moj. pozdro :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi