Skocz do zawartości

Kredyt na moto z ratą co 12 miesięcy??

Imothep21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem bliski wyłudzenia od starych pieniędzy na moto, jednak w moim umyśle pojawił się pomysł czy nie można by zaciągnąć kredytu i kupić trochę lepszejsze moto :wink:

Jednak tutaj jest problem bo moi rodzice prowadzą działalność rolniczą w związku z czym pieniądze nie przychodzą regularnie tylko raz na rok mniej więcej na jesieni.

I tutaj rodzi się pytanie: Czy jakiś bank oferuje kredyt z ratą raz na 12 miesięcy?

Na przykład 50/50 - taki jak na niektóre nowe puszki

Z racji ograniczonych możliwości finansowych chodzi mi o zakup używanego moto

Może ktoś słyszał o takim kredycie??

Z góry dzięki za pomoc i sorry jeśli temat nie w odpowiednim dziale ale nie wiedziałem gdzie go umieścić

Pozdro!

Witam!

Jestem bliski wyłudzenia od starych pieniędzy na moto, jednak w moim umyśle pojawił się pomysł czy nie można by zaciągnąć kredytu i kupić trochę lepszejsze moto :banghead:

Jednak tutaj jest problem bo moi rodzice prowadzą działalność rolniczą w związku z czym pieniądze nie przychodzą regularnie tylko raz na rok mniej więcej na jesieni.

I tutaj rodzi się pytanie: Czy jakiś bank oferuje kredyt z ratą raz na 12 miesięcy?

Z racji ograniczonych możliwości finansowych chodzi mi o zakup używanego moto

Może ktoś słyszał o takim kredycie??

Z góry dzięki za pomoc i sorry jeśli temat nie w odpowiednim dziale ale nie wiedziałem gdzie go umieścić

Pozdro!

O takim kredycie nie słyszałem,ale może banki spółdzielcze oferują coś takiego bo nastawione są chyba głównie na rolników.

Ale może alternatywą będzie kredyt z karencją w spłacie kapitału na 12 miesięcy. Pierwsza rata jest po 12 miesiącach więc po tym okresie możesz wpłacić na 12 rat i przez ten czas bank będzie "zdejmował" z konta co miesiąc pewną kwotę. Za rok wpłacasz kolejne 12 rat i tak dalej ...

Jak raz na 12 miesięcy? Że zamiast co miesiąc płącisz wszystko w miesiąc? To jaki sens kredytu? :icon_razz:

Tu masz warunki , poczytaj lukas

Kredyty samochodowe dotyczą wszystkich pojazdów typu: auta, motocykle, nawet skutery wodne.

z tym, że raczej nie te preferencyjne/ na specjalnych warunkach. trudno wymagać np od citroena, że zacznie w ofercie 50/50 pośredniczyć w sprzedaży yamahy :icon_twisted:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Już problem rozwiązany, zadzwoniłem do jakiegoś doradcy kredytowego który mi wytumaczył że taki kredyt profesjonalnie nazywa się kredytem balonowym i takie kredyty są na tyle rzadkie że żaden bank nie ma takiego w ofercie, ale bez problemu można taki kredyt stworzyć pod konkretnego klienta

Co do waszych wcześniejszych propozycji to nie stać mnie na nowe moto i raczej żaden dealer nie przyzna mi kredytu 50/50 bez odsetek, a trzymanie kasy na koncie specjalnie po to żeby spłacać raty myślę że byłoby kosztowne ze względu na odsetki

Dzięki za podpowiedzi :biggrin:

a trzymanie kasy na koncie specjalnie po to żeby spłacać raty myślę że byłoby kosztowne ze względu na odsetki

Dzięki za podpowiedzi :wink:

:icon_question: :icon_question: :icon_question: :icon_eek:

Edytowane przez Bodzyn