Skocz do zawartości

możecie mi doradzić - buell xb 9s

Rekomendowane odpowiedzi

... do turystyki o wiele lepszy jest GSXR-

No cos mnie chyba w nocy ominelo :)

Do tej pory myslalem bowiem, ze GIXER to raczej na tor a nie do turystyki ;) Dobrze, ze o gustach sie nie dyskutuje :)

:D

Gixer K-2- jest na tor , ale po wymianie "paru" czesci, a do turystyki mowie powaznie- jest wygodny, "baba" z tylu ma duzo miejsca i torbe na bak mozna polozyc i hajda w Polskie, mozna na 6 jechac od 70-80 i caly czas przyspieszac- w tzw roll on bije na glowe Hajabuse.

Dla mnie sie nie nadaje- bo oprocz wielkiej estymy dla Ducati, nie pasuje mi pozycja jazdy, wycie silnika(jak zarzynanej swini), hamulce z gabki i slaba skrzynia biegow- czesto zapinaly sie niedokladnie , albo byly jakies miedzyluzy-w innych motorkach tego nie spotykalem...

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Stan pisalem o Gixerze- tam nie ma wydechow pod siedzeniem- cos slabo sie na motorach znasz :lapad: ;)

A na Klekota nikogo nie biore- uwazam jazde z pasazerka za wielka udreke-gorsza moze byc tylko jazda z tylu jako pasazer...

Dlatego mam odkrecone podnozki i jezdze wylacznie sam ;)

Ale znow odbieglismy nadto od mysli przewodniej autora tematu- wiec uwazam ze mozna spokojnie temato zamknac i do oczyszczalni . Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M499034

spojrzałem na to ogłoszenie, a tam w specyfikacji 900 cm3 i tylko 60KM? To jakiś błąd czy faktycznie 'z dużej chmury mały deszcz?

EDIT:

Jeszcze krótkie info dot. amerykańskiego pochodzenia Buella:

The Buell Motorcycle Company is an American motorcycle manufacturer based in East Troy, Wisconsin and founded by ex-Harley-Davidson engineer Erik Buell. In 1998 Harley purchased majority control of Buell, and it has been a subsidiary ever since.
Edytowane przez dlamichala
icon3.png

Stan pisalem o Gixerze- tam nie ma wydechow pod siedzeniem- cos slabo sie na motorach znasz :icon_mrgreen: :icon_evil:

A na Klekota nikogo nie biore- uwazam jazde z pasazerka za wielka udreke-gorsza moze byc tylko jazda z tylu jako pasazer...

Dlatego mam odkrecone podnozki i jezdze wylacznie sam :icon_razz:

Ale znow odbieglismy nadto od mysli przewodniej autora tematu- wiec uwazam ze mozna spokojnie temato zamknac i do oczyszczalni . Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

nie chlopcze nie o to chodzilo, akurat wydech pod siodlem nie bylby tak odczuwalny w trakcie jazdy dla pasazera, chodzilo o komfort jazdy, tam poprostu sie nie da usiedziec....

a ty sie za to znasz jak nikt inny na motorach

To czy sie znam czy nie nie ma tu nic do rzeczy - chlopak chcial odpowiedzi na pytanie- wiec w miare konstruktywnie odpowiadam, reszta jest po prostu zwyklym "smieceniem". Porponuje jeszcze raz zamknac temat.

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.