gutek_rapier Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 no mój klekotek ma silnik dwugarowy :icon_razz: taki sam jak w gpz500:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Adam, to nie KLR, w którym jest jeden cylinder. KLE ma dwa cylindry - silnik ten sam co w małych Kawach. Gutek, nie jeździj na małych obrotach, bo silnik zniszczysz. Widzisz, że jest to silnik wysoko obrotowy. Trzymaj zakeres od 4,5 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) to wysoko obrotowy??!! Przecież on ma maksymalna moc w okolicach 3-4 tysięcy obrotów.Na pierwszych 3 biegach ledwo sie dokręca do 9 tys obrotów Edytowane 5 Września 2007 przez gutek_rapier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadriss Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Z tego co pamiętam, w jakimś ostatnim, przed ostatnim ŚM pisali o tym. Generalnie jak są za niskie obroty to obciąża to wał korbowy i panewki.Co do pompy oleju to zawsze mi się wydawało że powinna "ciągnąć" od obrotów jałowych, ale może się myle?? Edytowane 5 Września 2007 przez Sadriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 cross 125? już dawno opanowałem RM 250 (tak dla wiadomości) i nie wiem poco chcecie zebym go sprzedał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 cross 125? już dawno opanowałem RM 250 (tak dla wiadomości) i nie wiem poco chcecie zebym go sprzedał... :icon_mrgreen: Co to znaczy opanowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 nie żebym sie czepiał, ale kilka powodów widzę...1. nie masz lat...2. nie masz prawka... ( bezpośrednio wiąże się z 1.)3. nie masz możliwości wykorzystać 1/4 potencjału swojego moto (przynajmniej z tego co pisałeś tak wnioskuje)4. ...co za radość jeździć sportem po żwirówce??5. no i na kumpli musisz czekać-jadąc... no dobra Twoja i tylko Twoja sprawa. To tak jakby.... eeeee twoja sprawa...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) cross 125? już dawno opanowałem RM 250 (tak dla wiadomości) i nie wiem poco chcecie zebym go sprzedał... dobre :P tekst miesiąca ;) :icon_razz: w wieku 15lat opanować ponad 50 konną ważącą ok 100kg maszyne bez pomocy trenera> R3SPECT Edytowane 5 Września 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 dobre :P tekst miesiąca ;) :icon_razz:cross 125? już dawno opanowałem RM 250 (tak dla wiadomości) i nie wiem poco chcecie zebym go sprzedał... Ty go ???? A może on ciebie ???? :clap::D:D :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Podjezewma ze młody na prostej na 2 odkrecał manetke do spodu..a moze nawet nie;] pewnie CZ 125 by go przestraszyła;PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 to wysoko obrotowy??!! Przecież on ma maksymalna moc w okolicach 3-4 tysięcy obrotów.Na pierwszych 3 biegach ledwo sie dokręca do 9 tys obrotów Maximum Horsepower: 33 kW (44.9 PS) @8 300 r/min (rpm)Maximum Torque: 41 N·m (4.2 kgf·m, 30 ft·lb) @7 500 r/min (rpm) Dane z serwisówki. Jeśli masz padline (bo wygląda mi to totlaną ruinę) to nie dziwie się, że brak mocy, nie kręci się odpowiednio wysoko itd... Widzialeś obrotomierz w tym motocyklu? Jaki ma zakres obrotów? Czy to silnik niskoobrotowy? Po drugie, zajrzyj do książek, poczytaj troche, dowiedz się, bo z tego co czytam, to jednak nawet podstaw nie znasz dobrze. cross 125? już dawno opanowałem RM 250 (tak dla wiadomości) i nie wiem poco chcecie zebym go sprzedał... Jeszcze masz mleko pod nosem, czy już zaczyną się wąs pojawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Jak wy ku*wa zazdrościcie ze dzieci w wieku 14-17 lat moga miec lepsze moto od was. Nie szanuje takich ludzi. No po tych tekstach widać ze dzieci... Kupił co kupił i niech sie liczyc z tym, że starsi mają o tym swoje zdanie .. Mnie osobiście wnerwia jak ktoś jeździ bez prawka czy rejstracji... Wykosi ci taki i bedziesz sie z nim sądził o swoje pieniądze, bo ubezpieczalnia może nie wypłacić......juz nie mowiąc o zdrowiu... Wg mnie 12 latek może sobie kupić CBR1000RR ale jak nią bedzie jeździł na zamkniętych placach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 to nie sa dane mego motocykla lukass bo mój to 50 konna wersja ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 normalnie... nie raczej nic nie powiem bo bym dostał bana... ale niektórzy chyba mają problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Czym się rózni wersja 44.9 PS od wersji 50PS? Myślisz, że zakres obrotów jest całkiem inny? Moze będzie ze 200obr/min w jedna czy drugą stronę, ale na pewno nie 3-4tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi