piterq1991 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Dt'tka moim zdaniem jest tak miekka (nie chodzzi nawet o twardosc zawieszenia), ze pewniej sie czuje jadac 80km/h skuterem. Odbija sie to rooznymi niespodziiankami podczas jazdy w terenie.Ts'kaa jest masywniejsza i potezniejsza, lepsza od dt i kmx pod kazdym wzgledem.W kdx'ie i kx'ie rama jest ta sama w zwiazku z czym geometria jest bardzo ok. W Silniku wystepuje praktyczznie te same rozwiazania, ale jest tez sporo roznic. Odziwo zawor wydechowy i cylinder to w sumie to samo. Ciezsze jest kolo magnesowe i nieco inny kosz sprzeglowy. Maszynka ogolnie bardzo fajna :banghead: .Rx jesst chyba najbardziej crossowy z tego wszystkiego. Nie plywa, jest twardy i wiekszzy od niektorych wyczynow ;)pzzzdrhttp://bikepics.com/pictures/619871/http://bikepics.com/pictures/748313/ Porównanie ram. Mocowanie na amora i tył jest inny calkiem http://moto.allegro.pl/item239189765_kawasaki_kmx_125.html Edytowane 4 Września 2007 przez piterq1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Do Aprili RX 125 pasują części zarówno od Tuareg, jak i od AF-1, RS, Futura, Replica, Sintesi, Europa, Sport, Pegaso 125 i Red Rose... ogólnie to jest to silnik ROTAX 123 (w tej konkretnej). Podwersji tego modelu silnika było kilka (sterowanie zaworem podciśnieniowe, elektromagnetyczne + komputer) ale tak ogólnie to np. tłoki idą takie same (w RX chyba jest na jednym pierścieniu)Myślę że z częściami do RX nie ma większego problemu. A silnik mimo że bardzo mocny, (praktycznie tak mocny jak wyczynowy KTM EXC 125) działa bardzo dobrze i jest naprawdę wyjątkowo trwały. Tutaj był dobry temat o Aprilia RX :http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...52entry927052 Edytowane 4 Września 2007 przez Tomy M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 KDXem można śmiało latać ponad 100km/h, i nic sie nie dzieje, tak do 120 jest całkiem nieźle, później trzeba się kłaść. Ogólnie na drodze spisuje się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) KDX ma 27KM a KX ma 40KM!! W tych silnikach jest więcej różnic niż podobieństw... W KDX tłok starczy Ci przynajmniej na 3 sezony tak samo jak w DT i innych motocyklach tej klasy a w KX i innych wyczynowych motocyklach tłoka zmienia sie 2 razy w sezonie. gawron lubie Cie... ale ... gratuluje ... jezeli 3 lata na 1 tloku przejezdze to jestem pelen podziiwu, mzoe pwoiesz mi jak to zrobic?oto jak zajechalem swojego kdx-a pare dni temu http://www.bikepics.com/pictures/1013185/jutro rano zamawiam nowego tloczka, korba cala, wal caly, tuleja ok, wszysko spadlo na dol i zablokowalo mi korbe tylko, po wyciagnieciu normalnie chodzi, i lekko lozysko na wale od strony magneta zaczyan sie sypac wiec sobie zrobie wszystko nowe;)) a co do pasowania czesci od KX do KDX do KDX-a z 93 pasuja czesci od KX 91tlok , korba itp kolega kupowal ... do swojego.a jak kupowalem inne czesci uszcelniacze pompki hamulca itp to u olka mowilem ze chec do KX 91 i pasuje wszystko ... Edytowane 4 Września 2007 przez lon_91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wydaje się że 3 lata na jednym tłoku to dużo, a co powiecie na to jak mój kolega w CRM 125 przelatał 4 sezony, tylko co roku rozbierał i sprawdzał jak wygląda tłoczek. I nie mówcie że jeździł mało bo naprawde dużo latał, fakt że moto znacznie osłabło, ale tragedii nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 no to zobacz jak u mnie wyglada tlok... a moze i jezdzil duzo, ale jak naprzyklad krecil crm do 5 tys. obrotów bo takie przypadki tez bywaja to wiesz...w tloka na 2 sezony w enduro 125 to jescze bym sie zgodził ... ale napewno nie na 3 lub 4 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Nie wiem jak w KDX , ale u mnie w DT na jednym tloku 3 sezony i 15 tys km;) Takze lubie poszalec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Kup sobie coś takiego. Ja na twoim miejscu z miejsca bym to brał http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M514128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Ja odradzam motocykle typu tm, gas gas, husqa;) Biorac motocykl z tego rocznika (tu akurat 98) musisz brac pod uwage dostepnosc czesci. A przy takich markach z tym bywa roznie. P.S Żubr Dr 350 to 350 ccm, a tu omawiamy 125ccm;) A do huski np. wr takze nie ma za duzo czesci na polskim rynku. Rozmawialem z mechanikiem, ktory twierdzil ze na kosz sprzeglowy czekal 4 czy 3 (juz nie pamietam dokladnie:P ) miechy ponad termin realizacji. Edytowane 5 Września 2007 przez Cross_maX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ja odradzam motocykle typu tm, gas gas, husqa;) tm sie zgodze, gas gas juz tak sobie a cu ta ma husqa do rzeczy, zapomnieliscie jeszcze o DR350 do CC przeciez to najlepsze moto oczywiscie zaraz po DT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) gawron lubie Cie... ale ... gratuluje ... jezeli 3 lata na 1 tloku przejezdze to jestem pelen podziiwu, mzoe pwoiesz mi jak to zrobic? :bigrazz: mam w piwnicy honde MTX 125r i zrobiłem w niej remont w 2001r i od 2003 jest jezdzona przez mojego ojca do dnia dzisiejszego i poprostu zużycia na tłoku itp praktycznie nie ma :) kompresja jest, pali od kopa i jezdzi baaardzo dobrze. A nie uważam zeby była duzo słabsza od KDX. Moj kuzyn jezdzi DT 125 z 89r i jak ją kupił 4 lata temu to jak ostatnio rozebraliśmy silnik to na siłe jeszcze by chwilke pojezdził.Zależy też jakiego tłoka miałeś u siebie w motorku. Ja do hondy kupiłem japoński oryginał. Edytowane 5 Września 2007 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 mialem wosnera, teraz tez go kupie zapewne. i bede latał dalej, lub sprzedam kdx-a i przesiadam sie na 250. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) No nie wiem czy kręcił tą CRM tylko do 5tys. koleś ma 22 lata, i śmiga troche na motorkach, mi KDXem jest ciężko za nim nadążyć. I mało też nie jeździł bo wypady w teren po 120km co drugi dzień, to nie mało. Miesięcznie robiłem ok. 1500km chociaż nie zawsze z nim latałem. Edytowane 6 Września 2007 przez Damiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 ja zato jeździłem z kolesiami co maja EXC 300, SX 250, husaberg 400 i jakas husqwarna juz nie pamietam nawet jaka pojemnosc, i nie nazekali ze muszą na mnie czekac, a kolesie juz długo lataja na motorach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) "moto to polowa sukcesu".... pzdr Edytowane 6 Września 2007 przez żubr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi