Włochaty Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Witam.Mam taki problem MZ zaczeła mi przerywac i szczelac z tłumika.Więc wymieniłem przerywacz,kupiłem nową swiece,i niechce mi odpalic,moge ją pchac kilometrami i nieodpali,niewiem co to moze byc,powiedzcie mi prosze,dodam ze czysciłem gaznik,motor jak sie pcha to tylko szczeli nieraz z róry i koniec,a iskre ma taka ze by byka powaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 A zaplon ustawiles,i platynke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 No ustawiłem wszystko,wiesz wczoraj jeszcze próbowałem i ustawiłem przerwe na swiecy i podwarzyłem tą gume co jest od filtra powietrza do gaznika... i włozyłem tam srube zeby był dopływ powietrza,i odpaliła mi!! Ale strasznie przerywała a jak zeszła z obrotów gasła a jak sie zdusiła to juz prawie jak tłok sie zatrzymał to za kazdym razem troche z rury szczeli,dzisaj bede jeszcze gaznik czyscił i cały filtr powietrza,chociasz juz raz czysciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 jak dlamnie to objawy padnietej świecy lub np. całkowitego padniecia któregos z uszczelniaczy;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Ale to juz wymieniłem,swiece mam nowa niewiem od czego to moze byc:( a zimmerink to od strony alternatora(zapłonu)padł tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 po 1 jkak masz ta świece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 to tak mam swiece iskre 80 ale mam tez inne,podejzewam ze to bedzie zimmerink od strony zapłonu albo zasyfiony gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 sprawdz łozyska na wale,pływak,filtr powietrza. akumulator(!)i głowne pytanie czy ona wogole jezdziła wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Tak ten motor jezdził jeszcze pare dni temu!!,dzisaj wyczysciłem jeszcze gaznik filtr powietrza i zbiornik,i kranik i jest tak samo,tak ze ja niewiem co to moze byc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 iskra 80 to nie za dobry wybór;] włóz sobie iskre 95 albo iskre 100;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Po mojemu jezeli strzela w tlumik to wina poznego zaplonu, sprawdz swiece czy jest "zalana" po probach odpalenia i bedzie wiadomo... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 no tak tylko w kazdej MZ regulacja zapłonu kończy sie 1,5mm przed GMP i ni chu ja MZ wtedy nie strzela w wydech:PP tak przynajmniej jest w 250... 150 to moga miec róznie o nie nikt nigdy w fabryce nie dbał;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 jak regulacja zaplonu nie pomoze, to wykrec swiece i sprawdz iskre. moze byc opcja, ze masz padnieta cewke wys. napiecia - wtedy iskra bedzie pojawiala sie nieregularnie na swiecy albo nie bedzie jej wcale Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 te,a moze to jeszcze ta gumka od ssania w gazniku,co? moze sie wyrobiła i daje za duzo paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 zrobiłem odpowiednią przerwe na swiecy i jakos tam odpaliła ale przerywa, i na wolnych chodzi dobrzeale tak to niechce chodzi i koniec jak dam pełny gaz to przerywa,czysciłem jeszcze gaznik 2 dni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi