Skocz do zawartości

sobota w Kazimierzu?

wr0na
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin SF wychodzi z propozycją spędzenia sobotniego popołudnia w małej paczce i wypicia kawy w Kazimierzu.

szczegóły:

wyjazd 12.00

spotkanie na Shellu na Wale Miedzeszyńskim w stronę Falenicy.

prędkość przelotowa ok 100-120km/h

styl jazdy: rekreacyjny.

dobra propozycja... ciekawe jaka bedzie pogoda :icon_razz:

bo prognozy są kiepskie na week

Ale gdyby była znośna jestem wstępnie zainteresowany :wink:

PS. A może po proteście http://forum.motocyklistow.pl/Protest-Moto...A-2-t80278.html koło 13:00

Edytowane przez norbik

pogoda ma być na początku mało słoneczna, ale ma nie padać, z mojej pogodynki wynika, że koło 15-16 godziny ma się pojawić trochę słońca.

Przez to, ze miałem jechać na mazury zupełnie zapomniałem o proteście. Myślę, że tematy można połączyć, ale z Wawy chciał bym wtedy wyjechać najpóźniej o godzinie 13:00 - 13:30 trzeba liczyć około 300 km w dwie strony, w tempie rekreacyjnym + kawa na miejscu + ewentualnie po 1 postoju w połowie drogi w każdą stronę i robi nam się 5-6 godzin jazdy. A o 19:30 już muszę być w Warszawie ubrany nie do końca w strój motocyklowy :crossy:

Zróbmy tak, umówmy się na stacji shell o godzinie 13:00 i czekamy na ewentualnych spóźnialskich do 13:30, w ten sposób można zaliczyć dużą część protestu, a potem skoczymy sobie do Kazimierza. Wezmę mapę i w Kazimierzu opracujemy jeszcze do tego alternatywną trasę powrotu, żeby nie wracać przez te same wioski :icon_twisted:

Wszyscy chętni mile widziani.

tak to będzie ta trasa, na mapa.pf.pl jest ona w pierwszej części oznaczona jako 736. W każdym bądź razie lecimy przez Wilgę i Maciejowice z postojem jakieś 10-15 km za Wilgą. Jest tam po prawej stronie parking z widokiem na rozlewisko wisły. Powrót prawdopodobnie przez Gniewoszów, Kozienice, Głowaczów i Warkę. Trasy powrotnej nie znam, więc jeszcze nie wiem gdzie i czy będzie postój. Wszystko zależy od czasu :biggrin:. Podejżewam, że i tak niektórzy będą musieli dotankować, o ile nie zrobimy tego w Kazimierzu

aa i spotykamy się około 13:00 na tankowanie, pogaduchy, a startujemy punkt 13:30

Edytowane przez Marcin SF

pogoda ma być na początku mało słoneczna, ale ma nie padać, z mojej pogodynki wynika, że koło 15-16 godziny ma się pojawić trochę słońca.

Przez to, ze miałem jechać na mazury zupełnie zapomniałem o proteście. Myślę, że tematy można połączyć, ale z Wawy chciał bym wtedy wyjechać najpóźniej o godzinie 13:00 - 13:30 trzeba liczyć około 300 km w dwie strony, w tempie rekreacyjnym + kawa na miejscu + ewentualnie po 1 postoju w połowie drogi w każdą stronę i robi nam się 5-6 godzin jazdy. A o 19:30 już muszę być w Warszawie ubrany nie do końca w strój motocyklowy :)

Zróbmy tak, umówmy się na stacji shell o godzinie 13:00 i czekamy na ewentualnych spóźnialskich do 13:30, w ten sposób można zaliczyć dużą część protestu, a potem skoczymy sobie do Kazimierza. Wezmę mapę i w Kazimierzu opracujemy jeszcze do tego alternatywną trasę powrotu, żeby nie wracać przez te same wioski :)

Wszyscy chętni mile widziani.

konkretny organizator :notworthy:

się stawiam :biggrin: o ile pogodynka nie szwankuje... :bigrazz:

Edytowane przez norbik

dojechaliśmy ostatnio do dęblina bo wyprawa to był absolutny spontan i wystartowaliśmy o 17:30, droga jest momentami dość "narowista" ale przy prędkości 100-120 nie można mówic o dużym dyskomforcie jazdy, Traska ta jest natomiast bardziej malownicza niż gdyby trzaskać przez Garwolin i Ryki do Puław. Tam masz długą prostą, a potem długą prostą na końcu masz Puławy ;)