ValecznyYz Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam, właśnie sprzedałem swój motor ( gs 500 ), Wyprowadzam się do Wrocławia i potrzebuję coś na dojazdy, myslę o trasie 100km. Na motor mam ok 10 tyś złotych. Pomóżcie mi w wyborze, zaproponujcie coś. Najlepiej: Pojemność 600cc mocny i jakoś ekonomiczny :) Wygląd - wolałbym coś mniej kwadratowego, spalanie jak najniższe myślę o ok 6-7l :). Osobiscie nie szaleje na ulicy, od tego mam Yz'ta. Myślę nad Kawasaki Zx6r z rocznika 95-97, Hondą Cbr F2 oraz F3 lub Suzuki Gsxr 600 srad ostatecznie 750cc, ponoc spalanie ma 2 l wieksze od 600'sty. Motorami jezdze 7 lat, moc mi nie straszna, w zasadzie miałem bardzoo dużo motorów. Nie znam nikogo kto posiada w/w sprzęty, nie mam jak się doradzic a raczej kogo, nie dawajcie do śmietnika, to dla mnie bardzoo ważne bo nie chcę wywalić dorobku '' zycia '' w błoto. Jeżeli możecie wypowiedzcie się co jest the best z w/w motorów oraz czekam na propozycje innych marek. Zastanawiam się również nad naked'em, tylko wada - wieje i to bardzo. Wiem bo zrobiłem pare tys km Suką Gs 500. Pozdrawiam i z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 moze zzra 1100-ze spalaniem sie zmiescisz spokojnie a te 100km pokonasz -zanim sie obejzysz :notworthy:mam ladnego z niemiec pozdrawiam :notworthy: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ja bym Ci polecal jakas cebre 600, spalanie bedzie oscylowalo w granich do 7 litrow, na trasie zejdziesz nawet to 5.5 :) Za te pieniadze powiniennes wyrwac juz jakas fajna ef trojke :P Pamietaj, ze zarowno wymienione przez Ciebie kawasaki jak i suzuki to motocykle bardziej SPORTOWE niz turystyczne, a cbr'a jeszcze zachowuje rownowage miedzy tymi dwoma rodzajami. Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek RF Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Thundercat 600 wydaje się być dla Ciebie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudee Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja tradycyjnie polecam Triumph Sprint Rs.. za ta kase bedziesz mial niezjezdzony rocznik +2000 ...... swietne moto ... poczytaj.. http://www.triumphrat.net/showthread.php?t=65960 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValecznyYz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 1100 to nie 600cc. Thundercat yzf 600cc - coś dla mnie, ale czy dostanę dobry egzemplarz za 10 tys złotych ? Foks - posiadasz F3 - Posiada dużo momentu na spodzie ? Jak ze spalaniem ? Raczej trasa nie miasto :) Niby do 5.5l, prawda ?. Wiem - honda nie jest wadliwa, osiągi spoore. Za 10 tyś powinna już być cacy. Macie może coś na oku z dolnoślaskiego, jakiś znany pewny sprzęt ? Kolega, znajomy ? Napisz coś o tym sprzęcie, z góry dzięki. Pozdrowienia motocyklowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja tradycyjnie polecam Triumph Sprint Rs.. A ja tradycyjnie polecam B6. :biggrin: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M522841 a ja moge polecic swoja CBR-e. Moze pulap cenowy troszke wyzszy ale mysle ze dogadalibysmy sie spokojnie tak ze i" wilk bylby syty i owca cala ". Ja kupielm swoja CBR za 10500 zł w zeszlym roku dolozylem w trakcie zimy i podczas tego sezonu jakies 2 tys zł bo chcialem zeby wszystko bylo TIP TOP tak wiec lancuch , zebatki z najwyzszej polki , oczywiscie regulacje , wymiany olejow co 6 tys km itd itp Posiadam stelaz pod kufer centralny tak ze do turystyki tez jest jzu przygotowana.Spalanie powiem wrecz smieszne przy naprawde szybkiej jezdzie zazwyczaj wychodzi w ramach 6,2l/100km - ale np podczas podrozy do 140 km/h spalila spokojnie 5,2- 5,5 l /100kmmotor nie byl katowany gdyz musialem zarobic wlasnymi rekami i wiem jak ciezko to przychodzi.wiecej zdjec na bikepics :http://www.bikepics.com/members/petereq/96cbr600/ Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Petereq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tak, posiadam f3 i jestem z niej bardzo zadowolony. Jesli chodzi o moment na dole to do 9 tys jest bardzo spokojna, powyzej jest potworkiem. Duzo tez zalezy od wyregulowania, moja ma wlozony sportowy filtr powietrza, przez ktory mam mniej kopa w dolnej parti obrotow. Na trasie w zeszly weekend palila mi okolo 5,4l (predkosc przelotowa miedzy 150 a 170) a w bieszczadach zeszla na 5,1l (predkosc caly czas pod 120 maksymalnie). Na miescie pali roznie, przewaznie kolo 7 litrow, ale to efekt palowania miedzy swiatlami :flesje:Niestety nie znam zadnych ofert z twojego regionu, ale nie powiniennes miec problemu ze znalezieniem czegos - to naprawde popularny motocykl.Jesli chodzi o thundercat'a to przymierzalem sie do niego przed kupnem i yamaha jest wieksza, sprawiala wrazenie bardziej "klockowatego" motocykla, wg mnie jest to motocykl idacy jeszcze bardziej w strone turystyka :rolleyes: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValecznyYz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M522841 a ja moge polecic swoja CBR-e. Moze pulap cenowy troszke wyzszy ale mysle ze dogadalibysmy sie spokojnie tak ze i" wilk bylby syty i owca cala ". Ja kupielm swoja CBR za 10500 zł w zeszlym roku dolozylem w trakcie zimy i podczas tego sezonu jakies 2 tys zł bo chcialem zeby wszystko bylo TIP TOP tak wiec lancuch , zebatki z najwyzszej polki , oczywiscie regulacje , wymiany olejow co 6 tys km itd itp Posiadam stelaz pod kufer centralny tak ze do turystyki tez jest jzu przygotowana.Spalanie powiem wrecz smieszne przy naprawde szybkiej jezdzie zazwyczaj wychodzi w ramach 6,2l/100km - ale np podczas podrozy do 140 km/h spalila spokojnie 5,2- 5,5 l /100kmmotor nie byl katowany gdyz musialem zarobic wlasnymi rekami i wiem jak ciezko to przychodzi.wiecej zdjec na bikepics :http://www.bikepics.com/members/petereq/96cbr600/ Napisz do mnie na priv'a, lub gg: 5582587 - pogadamy, zdecydowałbym się, ale musimy pogadac. Foks - dzięki, to dało dużo do myslenia, bardzo mi pomógł Twój post - bioręF3 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Wiadomosc zostala podeslana - moje GG 3757537 ( nie sugerowac sie wpisem w katalogu GG ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) chyba, że wolisz coś większego..ja tradycyjnie polecam mojego gsx-a, tego w podpisie :notworthy:foty trochę cienkie, ale niestety nie mam w chwili obecnej lepszych. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValecznyYz Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam! Po dłuższej przerwie NIE udzielania się na forum wreszcię piszę z nowym motocyklem ! Moim nabytkiem stała się Honda CBR 600f, w wersji F2i. Oryginalny przebieg 46 tyś km, stan IGŁA! Kupiony od pierwszego własciciela w Niemczech ! Książka servisowa wbita do 40 tyś km ! Motorek spod igiełki. Cena to 8.5zł + 250zł za transport + 2.39zł za piwo :icon_mrgreen: Dzięki za rady, jednak CBR to coś dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Gratuluje! Oby Ci długo i bezpiecznie służyła :buttrock:Moja eF Trójka w ostatnim tygodniu zrobiła prawie 4 tys. km, głównie po drogach Chorwackich (ale zwiedziła też Słowację, Węgry, Bośnie i Hercegovinę) i sprawowała się bez zarzutu :icon_mrgreen: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 maly fazer / duza dywersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi