cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 chodzi o motocykl Suzuki gsf 400pewnej nocy jezdzac ze znajomymi dosyc ostro, przy hamowaniu przy swiatłach cos jebneło chyba w silniku, silnik zaczał chodzic jak by jakas srobka gdzies latała ( metaliczny dzwiek ) po minucie znow cos strzeliło i silnik zaczał chodzic jak traktor, tzn jak ostro dodam gazu to muli i po 3-5 sekundach wchodzi na obroty ( warczac przy tym cholernie ) po czym strzela w wydech. aby dało sie jakos jechac nie mozna odkrecac manetki wiecej niz na 1 cm bo znow muli. predkosc max to okolo 100k/h na 6 biegu, potem juz nie ciagnie, tak samo nie wchodzi na wysokie obroty. Dzis rozkreciłem filtr powietrza ( w moim motocyklu jest gabka ktora lezy na siateczce, a pod nia jest pojemnik i wloty do gaznikow (jak by ktos nie wiedział) ) i na dole w pojemniku byl olej. wyczyscilem wszystko, odpaliłem spowrotem, po 2 minutach znow wszystko rozłorzylem i olej znow sie pojawił. widac bylo ze cieknie z gaznika najbardziej po prawej ( jak by sie sziedzialo na siedzeniu ).nie wiem co to moze byc, swiece wykrecałem i maja lekki nalot nagaru. Moze ktos wie dlaczego tak sie dzieje i jaki moze byc koszt takiej naprawy, bo sam chyba tego nie zrobie :/. jesli zapomniałem cos dopisac to moge dopowiedziecz gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jezu Cytryna ty jeszcze nie zrobiłeś tego bandita ???? Olej w filtrze powietrza najczęściej świadczy o przedmuchach na tłokach . W przypadku kiedy olej pojawia sie po 2-3 minutach pracy NAJCZĘŚCIEJ oznacza to konieczność remontu silnika co w twojej sytuacji sie w ogóle nie opłaca . na twoim miejscu poszukałbym innego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Z tym silnikiem mozesz juz sie pozegnac. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna ( bandit 400 ) Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi