bartasjbl Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 siema. MAm pytanie bo nigdy nad tym nie myslalem a eraz potrzebna mi jest wiedza. JAk sie kupuje detki do enduro. Wystarczy ze podam rozmiar obreczy czyli np 21 cali czy jescze cos trzeba podac (moze rozmiary opony)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jops jak powiesz 21 cali to podejrzewam ze jak koles bedzie sie znal to juz bedzie wiedzial ze chcesz do motocykla cross/enduro na przod, a jak nie to powiedz ze rozmiar 90/90 - 21 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasjbl Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 aha, ok bo ja szulakem na necie to tam wsumie tez pisze tylko detka 21 cali. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wo09 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Przy zakupie dętki do crossa lub enduro podaję się tylko rozmiar koła, nie ma podziału na szerokość opony, jest to zazwyczaj 21 -przód i 18 - 19 tył.Jeśli już się ktoś zdecyduje na nową dętkę to polecam dołożyć parę złoty i kupić grubą dętkę wzmacnianą - koszt to ok 65 zł, ale naprawdę warto bo takie dętki wytrzymują naprawdę dużo :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek79 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Przy zakupie dętki do crossa lub enduro podaję się tylko rozmiar koła, nie ma podziału na szerokość opony, jest to zazwyczaj 21 -przód i 18 - 19 tył. Nie zgodzę sie z tym. http://www.conti-bike.pl/index.php?cPath=33 W zależności od szerokości opony kupuje sie odpowiednie dętki. Inna będzie do 110/90/18 a inna do 140/80. Oczywiście jak się człowiek uprze to wsadzi jedno w drugie i będzie jeździł, ale to nie będzie tak jak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 18L Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 najlepiej bedzie jak podasz rozmiar opony i kupisz gruba detke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 ja miałem juz 3 dętki i na każdej były wybite rozmiary dla 18 od 100 do 140 a dla 21 od chyba 80 do 100 Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 z tymi rozmiarami różne bywa, jam masz grubą dętkę to zakres jest dość spory , przy cienkiej przeważnie są 2 szerokości opony .JA zawsze grube stosuję i nigdy na to uwagi nie zwracam Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 też frubasy yno niby droższa prawie dwa razy ale sprawia wrażenie niezniszczalnej :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 michelin ma rozne szerokosci detek w zaleznosci od szerkosci opony , i takze polecam detke michelin 5 mm grubosci ( na tyl koszt 63 zl na przod 57 zl ) bardzo dlugo wytrzymuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 michelin ma rozne szerokosci detek w zaleznosci od szerkosci opony , i takze polecam detke michelin 5 mm grubosci ( na tyl koszt 63 zl na przod 57 zl ) bardzo dlugo wytrzymujepozdrawiam ja nie polecam michelina, dętka jest na bazie sylikonu czy czegoś tam i ni uja nie idzie jej załatać (5 dych zmarnowane), mitas shitas "debest" :D Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 hajdenał cr :D Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ja nie polecam michelina, dętka jest na bazie sylikonu czy czegoś tam i ni uja nie idzie jej załatać (5 dych zmarnowane), mitas shitas "debest" flesje.gif e tam Bartus glupoty gadasz jakbys sie nie podziurawil przy zakladaniu to bys na niej dlugo posmigal !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 e tam Bartus glupoty gadasz jakbys sie nie podziurawil przy zakladaniu to bys na niej dlugo posmigal !!! do pierwszego gwoździa :) :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 jaka szerokosc detki mitasa cross do opony 120/18 - wystarczy 3.5/18 czy lepiej 4/18 brac Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi