Skocz do zawartości

co kupic ? Honde (MT MTX MB) czy Yamahe (RD DT)

vasiliy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam was

chcialem pozbierac opinie o 5 motorowerach - hondzie mb (mbx) (50/80) , yamha rd (50/80), yamahy DT (50/80) , hondzie MT (MTX) (50/80) szukam tak ze ofert sprzedazy takich mtorowerow za cene max. nie co ponad 2000 zl. piszcie ! aha jeszcze jak ktos by mogl dac info jak jest z rejestracja 80 ccm na 50 ccm. pozdrawiam !

Witam!

A wiec zacznijmy od Yamahy:

Silnik znacznie silniejszy oraz bardziej zaawansowany technologicznie... ale starsze modele sa strasznie brzydkie...

MB:

Honda MB jest o wiele starsza ale takze znacznie bardziej "urocza" - mam sentyment do tej malej ramki :P. Silniczek jest slabszy ale bardziej elastyczny i nie szarpie... oraz tlumik ma piekny dzwiek - podobny do 4T. Latwa budowa pozwala na samodzielne naprawy - jednym slowem ja bym postawil na honde - lepiej MBX ale MB ladniejsza ... i jak honda to lepiej 80cc

Pozdrawiam!

Ja kupile swoja w komisie Bema 65 w wawie. Dalem za nia 3 500, stan prawie idealny -troche odrapany lakier,

moc - WSK`a 175 wysiada na kazdym biegu (tylko na moc - ofko) bo moj V-max to przy dobrym ukladzie 80km/h.

Jedyna wada jest troszke twarde zawieszenie (w koncu to 2osobowka) i chlodzenie powietrzem... i zapomnialbym instalacja 6V :P, musze ja przerobic na 12V poniewaz kierunki mnie dobijaja...

Co do komfortu ... szeroka nawet nazbyt miekka kanapa jak na enduro sprawia ze dystanse rzedu nawet do 180 km nie sa zadna niedogodnoscia.

Oczywiscie na powyzszy text prosze patrzec przez pryzmat wlasciciela :P

Ma 5 bigow.

Moc? Nie chce rzucac nie sprawdzonych liczb (musialbym jechac na hamownie :P ) wiec powiem tylko ze bez zrywa prawktycznie sie nie da ruszyc (z niestabilnego podloza) a jednym kole az do 3 biegu :P.

Test samochodowy - wypadl bardzo dobrze - rusza bez najmniejszego problemu z piatego biegu z obciazenieim nawet do 120 kg...

vasili >> jesli interesuje cię Yamaha dt 50 z silnikiem od dt 80 to pisz na maila.

Kupiłem mieszkanie i potrzebuję pieniazków więc z bólem odsprzedam mój motorek.

Yamaha dt 50 MXS zarejestrowana na motorower, od razu na granicy włozony był silnik 50 cc i tak został oclony.

Motorek jest świezo po remoncie silnika, zdjęcia moge wysłac na maila.

Cena nieco ponad 2000 zł.