songoku1232 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czy jeśli chcę sprowadzić motocykl z Niemiec, to umowa musi być spisana po niemiecku ? Czy w dwóch językach ? Jeśli w dwóch to po co potem tłumaczenie dokumentów ?W netcie jest tyle różnych umów i już mi się wszystko pomieszało . Czy ktoś mógł by mnie wyprowadzić na prostą i podesłać albo podać namiary na tę właściwą umowę ? :buttrock: tak żeby potem w wydziale komunikacji wszystko było ok :buttrock: z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Tłumaczenie dokumentów to nie jest tylko przetłumaczenie umowy kupna -sprzedarzy, a wręcz całej dokumentacji pojazdu. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ...czyli jeśli umowę masz sporządzoną w 2 językach, to jej już nie tłumaczysz; co nie zmienia faktu, że pozostałe dokumenty musiszjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku1232 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) dzięki Rozumiem. Przymierzam się do pierwszego moto i mam zamiar wybrać się do Berlina i czegoś poszukać. I już mam troszkę miszmasz od studiowania wszystkich artykułów i forum :icon_biggrin: a umowę wezmę stąd http://www.motocykl.org/sprowadzanie.php?P...095ed8329dfdddb Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez songoku1232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Przymierzam się do pierwszego moto i mam zamiar wybrać się (...) gdziekolwiek masz zamiar się wybierać na takie zakupy - nie rób tego sam. jeśli się nie znasz na motocyklach, nie wiesz na co patrzeć, brak ci doświadczenia: poszukaj sprawdzonego moto (może na tym forum, może na prm) od jakiegoś starego forumowicza/ grupowicza. jeśli jednak zdecydujesz się na szukanie w ogłoszeniach to uwierz mi, ale kilka stówek zainwestowane w mechanika potrafi oszczędzić wieeelu setek złotóweczek wydanych w razie nietrafionego zakupu tzw. minyumowa to najmniejszy problem, najmniejszy w tym wszystkim koszt. udany zakup warunkowany jest dobrym stanem technicznym motocykla - a o to wcale nie jest łatwojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi