irek8213 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam. Chciałbym wymienić olej w silniku w swej wirówce 750 a nie wiem jaki był tam wcześniej lany bo motor jest sprowadzony z holandii. Ktoś mi proponował 10w50 ale jest to olej syntetyczny a jak ktoś tam lał minerał to czy mi nie rozszczelni silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) najlepiej ściagnąć serwisówkę, tam poszukać jaki fabryka radzi i taki zalać.najczęściej w sprzętach z lat 80' i 90' są to półsyntetyki 10W 40 :cool:powodzenia i pozdrawiam :icon_eek: ps: nie zapomnij o wymianie filtra razem z olejem! Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Lysy5g1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Instrukcja zaleca minerala 20W40 Ja mam Motura 15W50 i jest git :icon_eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam. Chciałbym wymienić olej w silniku w swej wirówce 750 a nie wiem jaki był tam wcześniej lany bo motor jest sprowadzony z holandii. Ktoś mi proponował 10w50 ale jest to olej syntetyczny a jak ktoś tam lał minerał to czy mi nie rozszczelni silnika?OCZYSZCZALNIA!!!Było juz milion tematów o olejach. Marian K i Adam M dostaną zaraz szału i osiwieją do reszty, nawet na łydkach, czytając niektóre nowozakładane tematy. kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musstaffa Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Instrukcja zaleca minerala 20W40 Ja mam Motura 15W50 i jest git :D kolego ile sezonow uzywasz juz tego motula.. ja wlasnie tez nabyle mmoto .. ma 11 lat i tez myslalem nad tym 5100 motula.. jak ci na nim pracuje... skrzynia ?? dzieki za odp.. i pozdro... Edytowane 4 Listopada 2007 przez Musstaffa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Adam M. poleciłby pewnie 20W50, ja polecę 10W50 ewentualnie 15W50. Prawie identyczny temat był kilka tematów nizej. Zamknąć. Edytowane 5 Listopada 2007 przez Lukass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi