Koper Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Wczoraj tj 20 sierpnia 2007 roku ok godziny 22:50 przy ulicy Legnickiej obok budynku nr 70 skradziono mi skuter APRILIA SONIC 50 GP, kolor ciemno-niebieski z żółtymi felgami. Był porysowany bo po kilku szlifach...Jesli ktos kiedykolwiek by go widział albo cos słyszał to prosze o pomoc i kontakt na maila [email protected] Bede serdecznie wdzieczny. W miare mozliwosci sie odwdziecze. Pozdrawiam, Koper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Witam wszystkich. Z radoscią oświadczam, ze pały znalazly skuter w garazu za Wrocławiem. Zmienił kolor, tlumik i wyglad ale koła sie kreca i silniczek chodzi... wymaga nowego wygladu i zamków, stacykji itp ale bedzie jezdził! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Witam wszystkich. Z radoscią oświadczam, ze pały znalazly skuter w garazu za Wrocławiem. Zmienił kolor, tlumik i wyglad ale koła sie kreca i silniczek chodzi... wymaga nowego wygladu i zamków, stacykji itp ale bedzie jezdził! Pozdrawiam Nie pisz "pały", pało, bo znaleźli ci skuter. Opisz jak to było lepiej Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 No w sumie prawda. Dokladnie miesiac po kradzieży dostałem telefon, ze za Leśnicą w jakims garazu znalazł sie moj skuter i ze nastepnego dnia mam być na posterunku Wrocław- Leśnica. Pojechałem, wchodze do budynku i widze stoi czarno-niebieskie cos... na poczatku zrobilo mi sie przykro, bo wygladał jak obraz nedzy i rozpaczy: granatowe plastiki zmieniły kolor na niebieskie ale było to malowane tak tanim sprayem, ze duza zesc zmyłem (uwaga!) CIF'em! Plastiki z szarego zmieniły sie na czarne. Stacyjka Rozwiercona, wyłamany plastik przy kierownicy, tlumik obciety i zaspawany- co sie potem okazało zostały w nim od dołu wywiercone 3 dziury zeby był cichy. No a sprawa wyglada tak, ze znaleziono owy skuter w garazu przy przeszukaniu jakiegos faceta, który jest podejrzany o gwałt. Powiedzieli mi, ze o odszkodowanie nie mam sie co upraszac bo po dwoch latach sadzenia sie dostałbym pewnie z 300 zł wiec nie ma po co... to tyle. Teraz powoli zaczynam przywracac maszynke i szlifuje plastiki... Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakti Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Troche to nie sprawiedliwe ze ze jakis gnojek ukradł ci skuter i jeszce musisz sam go przywracac do stanu uzytecznosci w jakim byl przed kradziezą za wlasne pieniądze :D . Wg. mnie bez zadnego włuczenia sie po sądzie powinien ten gosciu pokryc koszty naprawy i jeszce wypłacic ci odszkodowanie. Wytłumaczcie mi dlaczego tak nie moze byc. Edytowane 4 Października 2007 przez Shakti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Troche to nie sprawiedliwe ze ze jakis gnojek ukradł ci skuter i jeszce musisz sam go przywracac do stanu uzytecznosci w jakim byl przed kradziezą za wlasne pieniądze :D . Wg. mnie bez zadnego włuczenia sie po sądzie powinien ten gosciu pokryc koszty naprawy i jeszce wypłacic ci odszkodowanie. Wytłumaczcie mi dlaczego tak nie moze byc.Bo polskie prawo jest poj**ane :D Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Bo polskie prawo jest poj**ane :banghead: nie, tylko ludzie tak uważają. pomagałem facetowi z prm odzyskać kasę od "użytkownika" jego ukradzionego motocykla - i dało się. za wcześniejszymi poradami facet nie odpuścił, był na procesie, zgłosił się jako oskarżyciel posiłkowy i żądał naprawienia szkody; zasądzono mu odszkodowanie jak za naprawę na nowych częściach. wymagane jest tylko nieco uporu i czasu, a nie kierowanie się głupimi stereotypami :banghead:BTW jeszcze lepsza jazda była z komornikiem... ale dało się wszystko odzyskać :) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi