krystian.sawicki Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Mam problem z odpaleniem motocykla przez rozrusznik, naciskają starter rozrusznik obraca się lużno jak na biegu jałowym. wcześniej wszystko było ok ale podczas mojej nieobecności motocyklem zajmował się znajomy i nie mam pojęcia co się z nim działo. Rozrusznik napędza duże zębate koło w prawą stronę bez oporu a z oporem koło obraca się w lewo. Czy coś się stało z instalacją czy coś się stało w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jeśli Cie dobrze zrozumiełem zaciął się bendix.. Musiałbyś to zorkręcić, zobaczyć w jakim jest stanie i poskładać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Skonczylo sie sprzeglo rozrusznika lub ukrecily sie tryby doprowadzajace naped do szperzegla rozrusznika.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 I to jest wlasciwa odpowiedz.Kol Stifler, Bendix to w samochodach i Yam. Virago :clap: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian.sawicki Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Skonczylo sie sprzeglo rozrusznika lub ukrecily sie tryby doprowadzajace naped do szperzegla rozrusznika.PozdrawiamWłaśnie martwi mnie te sprzęgiełko bo mam jeszcze jeden rozrusznik i on zachowuje się tak samo, sprawdzałem przekażnik i jest ok. wcześniej miałem problem z odpalaniem maszyny sporo musiałem piłować bo była uszkodzona pompka paliwowa. Pewien czas podczas mojej nieobecności moto było pod opieką znajomego też się skarżył na odpalenie i oddał mi moto z tym objawem i uszkodzonym wałkiem rozrządu. po wymianie wałka i łańcuszka dalej nie kręci a przy naprawie nic mi nie wpadło w oko co mogłoby wskazywać na jakieś uszkodzenie. Jak wygląda to sprzęgiełko ? Gdzie się ono znajduje? Jak może wyglądać uszkodzenie?DZIęKUJE WAM CHłOPAKI ZA UDZIAł W FORUM, JEśLI KIEDYś BęDE MóGł POMóC ZROBIE TO Z PRZYJEMNOśCIą pozdrawiam KRYS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zeby dojsc do tego sprzegla musisz zwykle sciagnac kolo zamachowe z walu, ktore jednoczesnie jest rotorem alternatora, ale nie znam budowy budowy XTZ, wiec moze byc tam troche inaczej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi