Boa Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Banita, a czym aktualnie jeździsz? Moim zdaniem 100KM w v-maxie i sposób w jaki oddaje moc, to i tak bardzo dużo. Tymi 45KM można sobie po prostu fajnie przedłużyć :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Wcześniej jeżdziłem YZF 600 Thundercat z 96, obecnie dosiadam Hondę Magnę VF 750 lecz chciałoby się spróbować czegoś mocniejszego.ale chyba nie będzie dość dużej różnicy w mocy między nimi ,prawda? A czy założenie V-boosta faktycznie podnosi moc do 145KM, bo na Allegro zauważyłem że można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Sam V-Boost nie podnosi mocy, tylko dodaje zajebistego kopa od 6kRPM :bigrazz: Więcej o Maxie: http://www.vmax.piwko.pl/ Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Boa ma rację, V-boost to tylko i wyłącznie system zasilania jednego cylindra z dwóch gaźników. W wersjach dławionych było więcej przeróbek czyniących konwersje kastrata w prawdziwy motocykl nieopłacalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Banita, a czym aktualnie jeździsz? Moim zdaniem 100KM w v-maxie i sposób w jaki oddaje moc, to i tak bardzo dużo. Tymi 45KM można sobie po prostu fajnie przedłużyć To po co w ogóle kupować V-maxa ? Nie lepiej FZXa za pół ceny ? Jak kupować maxa to najmocniejszą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Czyli reasumując:Jeżdżąc Magną czegoś mi brakowało; czy uzyskam to mając V-Maxa? 66 Nm a 122 to chyba zawsze trochę więcej. Jak myślicie ? Warto kupić za 13000,- czy też nie ?. A może poszukać 145 konnej? Ciekaw jestem opinii kogoś kto jeździł porównywalnym motocyklem do mojej Magny a jeździł też V-maxem. I jeszcze jedno :na co zwrócić szczególną uwagę kupując używanego V maxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Jak ci brakowalo to kup wieksza Magne, wyjdzie taniej a tez ponad 100 KM ma. W VMaxie trzeba zwrocic uwage na skrzynie ( wypadajaca dwojka ) i instalacje ladowania. Wersje otwarta mozna znalezc w Anglii, nie tylko w Ameryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 NIe sluchaj tych bzdur odnosnie zatrwazajacych cen zmiany kastrata na full power :wink: W zaleznosci od dojscia V boosta z elektronika mozna miec za okolo 2KPLN, kolega ma nawet na sprzedaz wiec zero problemu gdybys sie zdecydowal na ten motocykl, a nieskromnie powiem ze wybor padl na sluszna marke i odpowiedni typ :cool: Poza tm zapraszam na: http://vmaxpolska.republika.pl/ kopalnia wiedzy odnosnie maxa jak i sporo ludzi majacych czesci i dostep do nich, zapytaj tam moze ktos zna to moto... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 czyli tzw. odblokowanie do uzyskania pełnej mocy jest możliwe poprzez założenie V-bosta który kosztuje ok 2 tys. Dobrze rozumuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Zgadza sie Vboosta z elektronika i przydaloby sie sprawdzic wydechy, bo z wersji zdlawionej maja mniejsza srednice, ale kominy i tak powinno sie zalozyc odpowiednio brzmiace bo szkoda tak pieknego dzwieku tlumic... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 NIe sluchaj tych bzdur odnosnie zatrwazajacych cen zmiany kastrata na full power 13 000 - motocykl 2 000 - V-Boost 1 000 - jakikolwiek wydech (licząc po najmniejszej linii oporu) ------------------------------- 16 000 - cały motocykl, bez uwzględnienia czasu i robocizny. Za 16 tysięcy można spokojnie kupić wersję oryginalnie otwartą, nie bawiąc się w żadne głupie przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Wydechy oryginalne z wersji otwartych nie sa az tak drogie 300-400 powinno wystarczyc... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Mniejsza o szczegóły - warto za kilka stówek się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Wszystko zalezy od sytuacji, jesli kastrat jest w super stanie a otwarty w kiepskim to pewnie warto, ciezko okreslic opierajac sie wylacznie na gdybaniu... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam! Zakupiłem Yamahę V-max z Anglii i nie bardzo miałem okazję porozmawiać z poprzednim właścicielem, dlatego mam do Was pytanie: Pod obudową między kierą a kanapą znajduje się jakiś zbiornik na moim zdaniem ok 1l -do czego on służy? I jeszcze jedno :z prawej strony kiery na samym dole znajduje się jakiś przełącznik FUEL ? Do czego on służy? Jest też kontrolka na tablicy wskażników z małą diodą-do czego ona służy? Z góry dzięki za wyjaśnienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi