MOC Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 ...a tyle co chciałem pytać z czystej ciekawości ile pije V-Max :wink: Powiedzcie mi jeszcze proszę (tu pytanie skierowane bardzo w stronę MOC'a :biggrin: ), jakie to mniej więcej są koszty z tym usztywnieniem ramy oraz zaadoptowaniem przodu od GSX-R 1100?Max pije tyle ile mu wlejesz :icon_mrgreen: Poza tym wszystko zalezy od jazdy mi spala od 7 przy jezdzie normalnej do 10-11 przy ostrym palowaniu ;) Dodam tylko ze mam wersje otwarta, bez dynojetow i innych udziwnien :biggrin: Koszta zwiazane z usztywnieniem ramy zaleza przede wszystkim od tego jakiego ma sie fachowca i jak drogi on jest. Jezeli chcesz dokupic oryginalne wiadomo, ze sporo :flesje: dorobki juz nie sa tak drogie i to kilka setek powinno wystarczyc :bigrazz: Odnosnie przodu USD to wszystko zalezy za ile uda ci sie go kupic, sam przod to nie wszystko, potrzeba jeszcze kolo z tarcza i zaciskami no i koszta robocizny jakies 1-1.5K :rolleyes: Jako, że odświerzony, a wcześniej nie zauważyłem - gratuluję, wiele słyszałem dobrego o moto - najczęściej kultowy, choć mi gustowo nie leży. Dobrze się spisuje?Rewelacyjnie... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jak bym miał jakieś pytanka, to będę się zgłaszał :D A, że jeszcze tak laicko zapytam, na czym polega ten cały układ V-boost? Poza tym czy mechanicznie V-Max cierpi na jakieś bolączki? Na co trzeba szczególnie uważać? Czy faktycznie lepiej zainwestować i kupić troszkę droższy, ale (prawdopodobnie) pewniejszy sprzęt za zachodnią granicą, czy to tylko mit?Swojego czasu zastanawiałem się jeszcze nad Magną 750/1100, ale ponoć jest to motocykl niewdzięczny w serwisowaniu (ponoć nieciekawe dojście do gaźników itd...)- jak to się ma do V-Maxa? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Zasada dzialania jest taka, ze bodajze przy 6500 RPM otwiera sie przegroda odzielajaca gazniki i kazdy z cylindrow zasilany jest przez dwa gazniki, wowczas maszyna lapie drugi oddech i idzie jak wsciekla :wink: Odnosnie bolaczek to newralgicznymi punktami maxa jest sprzeglo rozrusznika, 2gi bieg (jak to w yamahach :wink: ) i sprzeglo (warto wymienic na wzmocnione barnetta jak sie lubi przypi$%^&ac :wink: ) Ja poki co wiekszych problemow nie stwierdzilem i nie slyszalem od innych uzytkownikow aby mieli problemy z maxem... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 A jak oceniacie właściwości turystyczne (jazda z pasażerką, etc...)?Nie mówię tu o obwieszaniu kuframi, torbami, czy innymi siatkami :wink:Chodzi mi poprostu o lekko turystyczną jazdę samemu lub z pasażerką z małym plecakiem (ręcznik, szczoteczka do zębów, gacie i szkarpyty :crossy: ). Mam co prawda wieści z jednego źródła, ale to może później opowiem :wink: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Co do plecaka to nie wiem, ja jezdze sam :biggrin: Jezeli chodzi o turystyke to dla mnie rewelacja, bez klopotu robie 500 km i mam jeszcze chec na wiecej :clap: Do szybkiej turystyki sie niestety nie nadaje :) powyzej 200km/h troche wieje i nie ma juz przyjemnosci z jazdy ale 140-160 bez problemu :flesje: Odnosnie obwieszania kuframi to widzialem kiedys na allegro z 3 kuframi i prezentowal sie przyzwoicie :lalag: Odnosnie podrozowania z pasazerka to juz wypadaloby zapytac taka delikwentke osobiscie... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Koleżanka z pracy jeździła kilka sezonów ZRX1100, niedawno (pod koniec zeszłego sezonu) wraz z mężem mieli okazję i nabyli V-Maxa, pierwszą trasę na początku tego sezonu zrobili na Węgry, po powrocie znaleźli jeszcze jednego Maxa (żeby nie skłamać, ale wydaje mi się, że 2002 albo '04) i jakoś w sierpniu pojechali do Rumunii... Z tego co mi wiadomo oba są praktycznie w pełni seryjne, więc jak taka kobita daje radę zrobić w tydzień ok 5tys km, to albo wszyscy narzekający to ciepłe kluchy, albo Maryśka to terminator :) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Chyle czola ;) okielznac tego stwora, to naprawde musi byc baba z jajami... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 A na tej pierwszej przejażdżce to nawet się zmieniała z mężem i często również była kierowcą (czyli Ona + maż + bagaż + V-Max :icon_twisted: ). Przekażę oczywiście słowa uznania ;) Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witajcie, pozytywnie zakręceni V-Maxem. Może ktoś z Was będzie mógł mi pomóc - kolega jest b. zainteresowany konkretnym egzemplarzem z 2005 roku :buttrock: (limitowana wersja), i wszystko byłoby OK, ale tabliczka znamionowa (nie numer VIN) wygląda, jakby ktoś przy niej gmerał :evil: .... Czy ktoś dysponuje zdjęciem tabliczki znamionowej V-Maxa??? Z góry dzięki :notworthy: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek78 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) a nr. na tabliczce zgadza się z numerem nabitym na główce ramy ? EDIT: nie doczytałem ze nie o vin chodzi sry ;) Edytowane 12 Lutego 2009 przez bluntmeeen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witajcie, pozytywnie zakręceni V-Maxem. Może ktoś z Was będzie mógł mi pomóc - kolega jest b. zainteresowany konkretnym egzemplarzem z 2005 roku :buttrock: (limitowana wersja), i wszystko byłoby OK, ale tabliczka znamionowa (nie numer VIN) wygląda, jakby ktoś przy niej gmerał :evil: .... Czy ktoś dysponuje zdjęciem tabliczki znamionowej V-Maxa??? Z góry dzięki :notworthy: ;) Ale w jaki sposob gmeral, przecież to jest naklejka :icon_question: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Ale w jaki sposob gmeral, przecież to jest naklejka :icon_question: :icon_mrgreen: Włąśnie w tym moto jest tabliczka :icon_evil: , wyglądająca cokolwiek dziwnie..... Stąd moje pytanie i prośba :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 No nieźle... ostry kop, już od 3000rpm... hmm... czy tym da się jeździć po mieście? :D Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Normalnie przy 6 KRPM ale pstryczek elektryczek i mozna miec od poczatku... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Ja wiem, że V-boost normalnie działa od 6tys rpm, ale jak się z tym jeździ po mieście gdy się załącza od 3tys? :eek: MOC, ogólnie jak Ci się manewruje Maxem po mieście? Ciężkie bydle z niego, ale środek ciężkości ma dość nisko... jak byś miał porównywać pomiędzy nakedem a cruiserem? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi