bread Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 WitamO tym że gwizdki ultradźwiękowe g.. dają, to było już poruszane na forum,ale znalazłem odstraszacze elektroniczne, czy ktoś z Was próbował wykonać coś takiegoi z jakim skutkiem?Wiele razy latam taką jedną super trasą, a ostatnio po raz pierwszy zaliczyłbym spotkanie z zającem jakieś dwa tygodnie temu, a dzisiajwyjazd mógłby się skończyć tagicznie przez sarnę. Linki:http://www.nikomp.com.pl/zestawyK/K-362.htmhttp://www.elektra.home.pl/cgibin/shop?inf...28&sid=005b9de7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryEvo Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Kiedyś od znajomka pożyczyłem „ultradźwiękowy straszak na psy” – ręczne urządzenie emitujące ultradźwięki, które miały mieć tak duże natężenie, że każdy pies miał podkulać ogon i uciekać. Działało – każdy pies po skierowaniu na niego urządzenia i włączeniu okazywał zaciekawienie. Żaden nie uciekł.Myślę, że do tematu trzeba by podejść zdroworozsądkowo – gdyby było na rynku urządzenie skuteczne, to wieść o tym rozeszłaby się powszechnie. Skoro są jakieś mało znane wynalazki to znaczy, że nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Są skuteczne straszaki na psy. Fakt - mało powszechne ale są i działają dużo skuteczniej niż ten o którym piszesz. Widziałem psy po takim straszeniu: wyglądały jak po elektrowstrząsach. A mieszkanie okradzione..... Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 na bron.pl jest taki straszak na psy za 199zł, ale zasię tylko do 8 metrów, a mi chodzi o ochronę motocykla poruszającego się, czyli musiało by to mic zasięg conajmniej 30 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Moim skromnym zdaniem straszaki używane do pojazdów NIE poruszających się, mogą działać lub nie - zależy od tego z jaką siłą zwierzak zostanie uderzony ww. straszakiem.Jeśli zaś mówimy o straszakach i to jakichkolwiek do zastoowania w pojeździe będącym w ruchu ... Panowie takie rzeczy to tylko w Erze. Proponuję do puszki zamontować pług od elektrowozu ... do moto też. Przynajmniej będzie ekstrawagancko wyglądać bo przy spotkaniu ze 150 kg zwierzakiem to z moto zostaną poskręcane kawałki metalu - niestety. PozdrawiamKjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mylicie sie. Moj ojciec ma transport i po kilku zderzeniach z sarnami zalozyl wlasnie takie gwizdki i jakos przez kolo 3lata nic sie nie trafilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArT_B_ Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja 15 lat temu trafiłem sarenkę... nie zamontowałem żadnych gwizdków i do dzisiaj... odpukać w niemalowane nie trafiłem już nic... jaki z tego wniosek... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tylko tyle kilometrow co robia przez rok to ty prze kilka lat. Chyba taki moral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArT_B_ Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tylko tyle kilometrow co robia przez rok to ty prze kilka lat. Chyba taki moralwidzę tu błąd w rozumowaniu.... żeby wyciągnąć taki wniosek musiałbyś wiedzieć ile czasu spędzałem za kółkiem przez ostatnie 15 lat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Średnio jedno auto w miesiac robi 8000km Mamy je trzy co daje w miesiacu 24000km czyli rocznie 288000km wiec musial bys troszke pojezdzic zeby tyle nastukac. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mylicie sie. Moj ojciec ma transport i po kilku zderzeniach z sarnami zalozyl wlasnie takie gwizdki i jakos przez kolo 3lata nic sie nie trafilo....jakie dokładnie są te gwizdki :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi