Skocz do zawartości

Co wybrać? ZZR110, RF600/900 lub ....??

Rekomendowane odpowiedzi

Hej rebel. Od 2 miesięcy jestem posiadaczem ZZR 1100. Moje doświadczenie w jeżdzeniu motocyklami nie jest duże, wiec tym bardziej byłem i jestem zaskoczony jazdą na zygzaku. Kupiłem go przez przypadek. Chciałem gs-a. Ale dobry kolega Wujek będący na tym forum, wspomniał ze chce się rozstać ze swoim moto. Powiedziałem że najpierw chce się nim przejechać i jak bedzie wszystko dobrze to kupuje. Dostałem moto na weekend, robiąc nim ponad 500 km. Pogodem miałem zmienną, wiec mogłem go sprawdzić w prawie każdych warunkach. Kupiłem go i jak tylko moge to wsiadam i śmigam. Gorąco polecam. Ja kupiłem z pewnych rąk. Wizualnie nie jest idealny ale technicznie jest o.k Oleju podczas mojej jazdy pochłania bardzo mało i sprawdzam go dość często tak jak radzą inni. Moc i jej oddawanie jak dla mnie pozwala czuć się bezpiecznie. Masa przeszkadza tylko wtedy gdy trzeba użyć własnej siły. W jeździe dla mnie jest nieodczuwalna. Nawet jazda w korku nie sprawia problemów. Jedyne co mnie wkurza to jak włącza się wentylator. Nadmuch "idzie" na mnie. Jak stoje w korku to jajka twardnieją :banghead:

• 2 tygodnie później...

Ciekawe co kupił. Ja moją Kawą latam już 2 lata i jestem bardzo z niej zadowolony (na pewno tak szybko się z nią nie rozstane). Jej stan wizualny i techniczny jest bardzo dobry, poprzedni właściciel najwidoczniej o nią dbał, oczywiście widać jakieś drobne ryski na lakierze itd. no ale w końcu to moto ma 12 lat. :) Do masy idzie się przyzwyczaić, jest za to bardzo pomocna w czasie jazdy, dosłownie klei się drogi. Z tym olejem to jest u mnie akurat tak, że bierze bardzo mało - śladowe ilości. Niedawno wymieniałem napęd, na wiosne wszystkie pozostałe rzeczy też były wymienione. Jednym słowem jak się dba o maszynę to ona na pewno odwdzięczy się bezawaryjnością. Pozdro i do zobaczenia na szosie.

pytam, bo gips bede mial jeszcze jakis czas i jadnak zdecydowalem sprzedac moje dwa motongi. szkoda zeby staly .a ja juz nie polatam raczej w tym sezonie no i kasa z braku pracy mi sie konczy a czeka mnie jeszcze jakas rehabilitacja czy cus ?

moja kawa jest naprawde zadbana a silnik to poezja . zreszta dr tez jest super tylkoze nie zarejestrowany jeszcze [nie zdazylem hihi]

pozdrawiam

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/