thror0 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam, wczoraj wykręciłem z cylindra coś co po angielsku nazywa się 'timing chain tensioner'. Nie mogłem tego włożyć spowrotem więc ruszyłem trochę tłokiem i usłyszałem mały zgrzyt w głowicy :icon_eek: Zamontowałem to w końcu tak jak było ale tłok się blokuje i nie mogę nawet kopnąć moto :/ moje pytanie: 1. co sie mogło przez to uszkodzić? ile może potrwać i kosztować naprawa?2. jeżeli nic sie nie popsuło to ile ile czasu zajmuje i kosztuje wyregulowanie tego? Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez thror0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Przestawiłeś fazy rozrządu i po próbie uruchomienia prawdopodobnie zawory są pokrzywione.Chcąc zaoszczędzić wpadłeś w spore koszty. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Moze nie ustawiles tak jak ma byc. Tlok w GMP i wtedy na kolach kropka E I kropka Kropka E I kropka tak jest w 426 w 400 pewnie podobnie. Kropki musza by w jednej lini, w lini rantu glowicy. A jak to nie pomoze to sciagaj glowice. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 dzięki za odpowiedzi, ale wole już nic nie grzebać. Jutro moto pojedzie na warsztat. Ciekaw jestem ile wyniesie naprawa jak zawory sie pokrzywiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jestes w angli to pewnie ci policza ceny nowych orginalow a to rowna sie cos okolo 3 stowek za sztuke + napewno cos jeszcze i robocizna :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi