xeper Opublikowano 26 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2003 Zdjęcia poszukam - myśle że wśród rodziny jakieś będzie. Pozdrawiamxeper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 26 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2003 to zapodaj je tez na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 26 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2003 sorry,że trochę zamącę ale przypomniała mi się taka rzecz sprzed kilku lat... jako młodzian szukałem sprzeta za przystępną kasę i najlepiej takiego żebym nie musiał się go wstydzić :P .któregos dnia brejdak dał cynk,że kumpel jego kumpla ma do sprzedania Zundappa.oczy mi się zaświeciły i jak usłyszałem cenę to zwariowałem! tyle co za średnio zadbaną MZ-kę! myślałem,że gość wygrzebał to w stodole u dziadka,nie kuma ile warte i chce to cudo puścić za psie pieniądze.umówił mnie "młodszy" z gościem konkretnego dnia ,na konkretną godzinę i...czekam.przyjechał...z początku nie myślałem,że to on.miał być cudny weteran a tu co??jakaś ku**a osiemdziesiątka! takie ch*j wi co na rowerowych kołach 8O :arrow: :( .żaden old timer tylko zwykły motorek na zakupy :? i to faktycznie był Zundapp!!Zundapp Zundapp-owi nierówny :lol: :P pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 27 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2003 no faktycznie zundapp 80 troche osmiesza firme , bo to 2-sow i do tego 80ccm :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Hahahahaha, sooory ale ten temat powinien sie znalezc w "przy piwie" jako dowcip miesiaca, a ja szukam swojego rowera z dziecinstwa, miał dwa koła kierownice i znak szczególny-dzwonek kiepsko dzwonił, zajechli mi go spod piaskownicy:-( Ludzie, z całym szacunkiem ale tak mnie to ubawiło ze och, tak powaznie to za mało szczegółów podałes, kolor mógł dziadek połozyc pedzlem jak zarabał na zakładzie puszcze czarnej farby co akurat malowali płoty, a napis zobił po pijaku wraz z somsiadem co kiedys kiedys widział zundappa za gówniarza jak sie niemcy we wsi zatrzymali po szpek i kalbasa, i tak mu sie nazwa utrwaliła ze napisali zółta farba na baku panonii z przyczepa:-)Tak sobie tylko żartuje, bez urazy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zundapp600 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) Możecie debatować i tak nic nie wymyślicie Trzeba mieć choć szczyptę informacji o tym czego szukacie ilość cylindrów , rodzaj napędu , rodzaj silnika Cała paleta produkcyjna obejmowała sporo motocykliWięc szukacie igły w stogu siana www.zundapp.net.pl ZUNDAPP K-800 ZUNDAPP Ks-600 Oba motocykle w wersji wermacht Oczywiście były matowane też na czarno na wersję cywilną Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez zundapp600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Hahahahaha, sooory ale ten temat powinien sie znalezc w "przy piwie" jako dowcip miesiaca, a ja szukam swojego rowera z dziecinstwa, miał dwa koła kierownice i znak szczególny-dzwonek kiepsko dzwonił, zajechli mi go spod piaskownicy:-( Ludzie, z całym szacunkiem ale tak mnie to ubawiło ze och, tak powaznie to za mało szczegółów podałes, kolor mógł dziadek połozyc pedzlem jak zarabał na zakładzie puszcze czarnej farby co akurat malowali płoty, a napis zobił po pijaku wraz z somsiadem co kiedys kiedys widział zundappa za gówniarza jak sie niemcy we wsi zatrzymali po szpek i kalbasa, i tak mu sie nazwa utrwaliła ze napisali zółta farba na baku panonii z przyczepa:-)Tak sobie tylko żartuje, bez urazy:-) Mosz recht Granat, ja kiedyś też pojechałem kupić tanio starego HD na miejscu okazało się że to Awok z napisem ,,Charlej Dejwidson " na baku. A co do kolorów wojennych motocykli niemieckich to malowano je różnie ale nie na kolor czarny, na kolor czarny malowane były wersje typowo cywilne.Kolory fabryczneDo końca 1942 roku ciemnoszary wojska lądowe RAL 70211941-1942 żółtobrązowy tylko Afrikakorps RAL 8000Od końca 1942 roku ciemnożółty wojska lądowe bez numeru RAL1941-1945 szary lotnictwo (Luftwaffe) RAL 7019 Zundap k 800 mógł występować jako pojazd wojskowy z czasów wojny ,po prostu cywilne pojazdy były rekwirowane dla potrzeb armii. :icon_biggrin: Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez grzeh750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 http://digart.img.digart.pl/data/img/vol0/...oad/2913908.jpg tak przy okazji ;) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi