artur1 Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Witam!Jechałem motorem i coś z tłumika strzeliło później nie chciał odpalić. Iskra jest i strzela z tłumika.I co mi poradzicie, żebym go naprawił??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljan Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 zapraszam do temetu o yamaszce obecnie 147 stronjak mocno stzela i nie ciągnie to ciecz może sie dostawać, świeca ale to inaczej wygląda bo dokładnie nie opisałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarczi Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 jak zgasla nagle i nie chce odpalic i strzela w wydech to na 100% pierscionki pekly na tloku , a tak poza tym do takich tematow jest dzail mechanika !! pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
max264 Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 a odkąd takie objawy świadcza o pierscieniach?? gdyby pekly to najprawdopodobniej mial by sieczke w cylindrze... mnie to wyglada na problem z ukladem zaplonowym... a dokladniej ze swieca... moze ona miec iskre na suchym ale gdy dziala na nia cisnienie w cylindrze to iskra znika lub jest zbyt slaba by odpowiednio zapalic mieszanke. stąd moga byc wlasnie takie parskania.rada na poczatek wymien swiece. sprawdz czy nie ma przebicia na przewodzie WN.jezeli to nie pomoze to pisz a cos sie jeszcze pokombinuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowytzrdt Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Miałem to samo jechałem nagle zgasł jak próbowałem odpalać na popych to strzelał z tłumnika wykręcałem świece iskra tez była ale jednak była do bani zmieniłem świece na nową i było ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BATON Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Przy ostrej jezdzie moze dojsc do zerwania klina na magnecie, przezco znienia sie ustawienie zaplonu. Iskra musi byc dobra skoro strzela z tlumika. Przestawiony zaplon powoduje wybuch mieszanki w zlym momencie. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikus91 Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Baton mialem dt 80 lc2 iskra byla gdy wyciagnolem swiece wkrecalem strzelal z tlumika i nie chcial odpalic swiece zmienilem i motor odpalil. Narazie zmien swiece a sprezanie masz dobre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel125r Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Przy ostrej jezdzie moze dojsc do zerwania klina na magnecie, przezco znienia sie ustawienie zaplonu. Iskra musi byc dobra skoro strzela z tlumika. Przestawiony zaplon powoduje wybuch mieszanki w zlym momencie. Pozdro No No :flesje: gratuluje teori :smile: raz mi się zerwał klin na magnecie i co? magneto i wał obracają się oddzielnie :P i motocykla już nie uruchomisz, nawet nie strzeli w tłumik. Jak mi strzela w tłumik to tak samo albo tylko wtkręcam świecę i ją czyszcze albo zmieniam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts