artur1 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam!Jechałem motorem i coś z tłumika strzeliło później nie chciał odpalić. Iskra jest i strzela z tłumika.I co mi poradzicie, żebym go naprawił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiljan Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 zapraszam do temetu o yamaszce obecnie 147 stronjak mocno stzela i nie ciągnie to ciecz może sie dostawać, świeca ale to inaczej wygląda bo dokładnie nie opisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 jak zgasla nagle i nie chce odpalic i strzela w wydech to na 100% pierscionki pekly na tloku , a tak poza tym do takich tematow jest dzail mechanika !! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 a odkąd takie objawy świadcza o pierscieniach?? gdyby pekly to najprawdopodobniej mial by sieczke w cylindrze... mnie to wyglada na problem z ukladem zaplonowym... a dokladniej ze swieca... moze ona miec iskre na suchym ale gdy dziala na nia cisnienie w cylindrze to iskra znika lub jest zbyt slaba by odpowiednio zapalic mieszanke. stąd moga byc wlasnie takie parskania.rada na poczatek wymien swiece. sprawdz czy nie ma przebicia na przewodzie WN.jezeli to nie pomoze to pisz a cos sie jeszcze pokombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Miałem to samo jechałem nagle zgasł jak próbowałem odpalać na popych to strzelał z tłumnika wykręcałem świece iskra tez była ale jednak była do bani zmieniłem świece na nową i było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATON Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Przy ostrej jezdzie moze dojsc do zerwania klina na magnecie, przezco znienia sie ustawienie zaplonu. Iskra musi byc dobra skoro strzela z tlumika. Przestawiony zaplon powoduje wybuch mieszanki w zlym momencie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Baton mialem dt 80 lc2 iskra byla gdy wyciagnolem swiece wkrecalem strzelal z tlumika i nie chcial odpalic swiece zmienilem i motor odpalil. Narazie zmien swiece a sprezanie masz dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Przy ostrej jezdzie moze dojsc do zerwania klina na magnecie, przezco znienia sie ustawienie zaplonu. Iskra musi byc dobra skoro strzela z tlumika. Przestawiony zaplon powoduje wybuch mieszanki w zlym momencie. Pozdro No No :flesje: gratuluje teori :smile: raz mi się zerwał klin na magnecie i co? magneto i wał obracają się oddzielnie :P i motocykla już nie uruchomisz, nawet nie strzeli w tłumik. Jak mi strzela w tłumik to tak samo albo tylko wtkręcam świecę i ją czyszcze albo zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi