Jump to content

KTM LC4 640sc Problem ze świecą....

Recommended Posts

hej wszytkim:)

mam takie problem otorz od bardzo dawna mialem problemy ze swiecami w moto, za kazdym razem jak wkrece nową swiece to motor jezdiz jak mazenie, ale po kilku kilometrach jazdy zaczyna kichac, prychac i wogole nie ma mocy tylko strzela i ciezko go odpalic, odkrecam swiece a ona jest cala czarna i zakopcona;/ jak ją wyczyszcze to znowu jest wszystko ok...co jest tego przyczyna??

jak bym zawiozl moto do mechanika na regulacje gaznika to moglo by pomoc? :buttrock:

no raczej tak bowiem nalezy zmnieszyć(zuboższyć mieszanke) wtedy kolor swiecy powinen sie poprawić i nie bedziesz musiał tak czesto ją wymieniac :P

popieram przedmówców za bogata mieszanka, w swoim sprzęcie mialem rozwiercone w gaźniku przez poprzedniego właściciela dysze i miałem podobny problem tylko tym się różniło ze po jednym większym wypadzie świeca nadawała się do wyrzucenia bo się wypalała i już nie mogłem odpalić moto.Pierwsze co przejżyj gaźnik zanim weźmiesz sie za coś innego.a ile spala twój sprzęt??

popieram przedmówców za bogata mieszanka, w swoim sprzęcie mialem rozwiercone w gaźniku przez poprzedniego właściciela dysze i miałem podobny problem tylko tym się różniło ze po jednym większym wypadzie świeca nadawała się do wyrzucenia bo się wypalała i już nie mogłem odpalić moto.Pierwsze co przejżyj gaźnik zanim weźmiesz sie za coś innego.a ile spala twój sprzęt??

zalezy jak jezdze ale tak od 6 do 10litrow

Edited by damek0007