leon_z Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Mam pytanie dotyczące kasków Caberga.Chce kupić Caberga Justissimo GT Mirage lub Caberg 104 Mirage. Problem że nie udało mi sie ich spotkać w żadnym ze sklepów W Krakowie i okolicach. Chodzi mi o przymiarkę bo jestem okularnik i muszę mieć pewność że nie będzie mi prężyć na okulary.Jedynie spotkałem Caberg Rhyno i ten jest ok. Teraz pytanie Czy kształt skorupy Rhyno jest taki sam jak Justissimo i 104. idąc dalej, czy jeśli Rhyno rozmiar M pasuje jak ulał i nie pręży mi na okulary to Justissimo GT i 104 (M) też będą ok? Ew może ktoś kojarzy sklep w Krakowie lub w okolicach (powiedzmy do 100 km) gdzie mogłbym podjechać i przymierzyć. Sprawdzałem też w Nowym Sączy i Bochni ale bez skutku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witt Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 jeden jest na balickiej ,a drugi gdzie kolo limanowskiego Mam zamiar kupic kask z blenda przeciwsloneczna i chyba zamiast cos z caberga wybiore Airoha (wiecej pozytywnych opinii), tylko wlasnie nie wiem gdzie mozna przymierzyc w Krakowie :icon_mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon_z Posted August 5, 2007 Author Share Posted August 5, 2007 mierzyłem kilka airoh'ów ale lepiej się czuję w tym cabergu Rhyno (bardziej pasuje do mojej głowy).Co do miejsc zakupu to na Balickiej nie mają a limanowskiego... nie znam... spróbuje namierzyć.Spasował mi jeszcze Nolan x-lite 601 ale nie ma blendy a to raczej fajna sprawa. Jeśli chcesz przymierzyć Airoh'a to u nich:http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4146776 Maja SV55S, MATHISSE, TR1 i inne tylko trzeba sie z nimi umówić telefonicznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Jeśli chcesz przymierzyć Airoh'a to u nich: albo u nich: http://www.pamer.pl/ :banghead: ja akurat tam kupowałemjsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zmucha Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 jeden jest na balickiej ,a drugi gdzie kolo limanowskiego Mam zamiar kupic kask z blenda przeciwsloneczna i chyba zamiast cos z caberga wybiore Airoha (wiecej pozytywnych opinii), tylko wlasnie nie wiem gdzie mozna przymierzyc w Krakowie :P Witam.Ja jeżdżę w Airohu MATHISSE. Jest piekielnie głośny. Po dwóch latach intensywnej eksploatacji wysiada zatrzask szczęki - ciężko się otwiera - są momenty że nieźle się namęczę. Odkleiła się osłona wewnętrzna szczęki. Cała reszta pozytywna - szczególnie kształt ;).Poprzednio miałem Nolana N100 i gdyby nie otwieranie szczęki na dwie ręce i waga to cala reszta jest lepsza.Co nie znaczy że w Airohu nieda sie jeździć.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts