Skocz do zawartości

Kształt skorupy Caberg Justissimo GT a Rhyno

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące kasków Caberga.

Chce kupić Caberga Justissimo GT Mirage lub Caberg 104 Mirage.

Problem że nie udało mi sie ich spotkać w żadnym ze sklepów W Krakowie i okolicach. Chodzi mi o przymiarkę bo jestem okularnik i muszę mieć pewność że nie będzie mi prężyć na okulary.

Jedynie spotkałem Caberg Rhyno i ten jest ok.

Teraz pytanie

Czy kształt skorupy Rhyno jest taki sam jak Justissimo i 104. idąc dalej, czy jeśli Rhyno rozmiar M pasuje jak ulał i nie pręży mi na okulary to Justissimo GT i 104 (M) też będą ok?

Ew może ktoś kojarzy sklep w Krakowie lub w okolicach (powiedzmy do 100 km) gdzie mogłbym podjechać i przymierzyć.

Sprawdzałem też w Nowym Sączy i Bochni ale bez skutku.

jeden jest na balickiej ,a drugi gdzie kolo limanowskiego

Mam zamiar kupic kask z blenda przeciwsloneczna i chyba zamiast cos z caberga wybiore Airoha (wiecej pozytywnych opinii), tylko wlasnie nie wiem gdzie mozna przymierzyc w Krakowie :icon_mrgreen:

mierzyłem kilka airoh'ów ale lepiej się czuję w tym cabergu Rhyno (bardziej pasuje do mojej głowy).

Co do miejsc zakupu to na Balickiej nie mają a limanowskiego... nie znam... spróbuje namierzyć.

Spasował mi jeszcze Nolan x-lite 601 ale nie ma blendy a to raczej fajna sprawa.

Jeśli chcesz przymierzyć Airoh'a to u nich:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4146776

Maja SV55S, MATHISSE, TR1 i inne tylko trzeba sie z nimi umówić telefonicznie.

jeden jest na balickiej ,a drugi gdzie kolo limanowskiego

Mam zamiar kupic kask z blenda przeciwsloneczna i chyba zamiast cos z caberga wybiore Airoha (wiecej pozytywnych opinii), tylko wlasnie nie wiem gdzie mozna przymierzyc w Krakowie :P

Witam.

Ja jeżdżę w Airohu MATHISSE. Jest piekielnie głośny. Po dwóch latach intensywnej eksploatacji wysiada zatrzask szczęki - ciężko się otwiera - są momenty że nieźle się namęczę. Odkleiła się osłona wewnętrzna szczęki. Cała reszta pozytywna - szczególnie kształt ;).

Poprzednio miałem Nolana N100 i gdyby nie otwieranie szczęki na dwie ręce i waga to cala reszta jest lepsza.

Co nie znaczy że w Airohu nieda sie jeździć.

Pozdrawiam.