Skocz do zawartości

Jak szybko i tanio prawnie jezdzic po drogach

Cutin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Troche zastanawialem sie gdzie u miescic ten temat ale mysle ze przy piwie o tym mozna pogadac. Cos ostatnio mam wiecej czasu ( bezrobocie ) i chcialbym sobie zrobic jakies wypady motocyklem. Motoru nie zdazylem przerejestrowac na siebie i tu mamy walek bo zeby posmigac to musze odwalic koncert w urzedach , a szkoda mi sie w to bawic zeby pobujac 2-3 miechy bo planuje go tak sprzedac. I tu pytanie czy mozna jakis myk zrobic zeby to mnie duzo nie kosztowalo i moglbym polatac po ulicach. Slyszlem cos zeby samo ubezpieczenie zaplacic ale nie wiem czy mi ubezpiecza motor ktory nie jest na mnie zarejesrowany. A przeglad to gosciu podbija nie patrzac chyba na nic ( oczywiscie w papiery )

... bo tak w sumie historia tego mojego sprzeta jest troche pogmatwana. Otóż sprzeta kupilem 2-3 lata temu od gosicia "C" ktory kupil go od goscia "B" ktory kupil go od od goscia "A" i wlasnie kupcy "A" i "B" jezdzili na polisie goscia "A". Mylse ze "A" zglosil fakt sprzedania motocykla do urzedu bo na niego byl zarejestrowany i ubezpieczony motocykl. A goscie "A" i "B" sprzedawali motocykl na umowe i nic nie placili i nigdzie jej nie skladali. Mysle ze podpisze umowe z gosciem "B" z data terazniejsza i cos z tego bedzie.

Historia rodem z BRAZYLIJSKIEGO SERIALU !!!! :icon_eek:

Edytowane przez Cutin

W dniu zakupu pojazu obowiązek płacenia OC przechodzi na Ciebie. Nie wiem czy ubezpieczą na inny dowód ale możesz spróbować. W sumie to idź do PZU z umową i powinno być OK bo cię ucieszą że ktoś chce im zapłacić jakieś pieniadze. Poza tym to od dnia zakupu na umowie PZU bedzie naliczało zaległe ubezpieczenie. OC jest ubezpieczeniem posiadania pojazdu i czy jeździsz nim czy nie to i tak musisz mieć opłacone albo ci policzą zaległość od dnia zakupu. Jesli sprzedający zgłosił w PZU fakt zbycia pojazdu to oni sami powinni ci przysłać kwitki do płacenia ale oczywiście po jakims czasie co by od razu naliczyli odsetki itd.

Mozesz tez pogadac ze sprzedającym żeby odświeżyć umowę kupna na której możesz jeździć 30dni od dnia zakupu i OC bedzie ważne.

Brak badania techn. unieważnia polisę OC a w razie wypadku bedziesz miał spore problemy i będziesz musiał płacic wszystko z własnej kieszeni.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Głoś się do swojego ubezpieczyciela niech ci przepisze ubezpieczenie na ciebie.

Po kupnie swojego moto byłem całkowicie spłukany i był wybór - rejestracja albo jeżdżenie. W PZU przepisali mi ubezpieczenie na mnie i aktualną tablicę rejestracyjną, wszystko bez problemu.

Notoryczny kłamca :icon_twisted: